23 Haziran 2017 20:25

Bayram trafiğinde son durum ( 27 Haziran 2017)

Ramazan Bayramı tatili için karayoluyla seyahat edenlerin bir kısmı, tatilin son gününde dönüş için yollara düştü.

Paylaş

Ramazan Bayramı'nda tatil için yollara düşenler, şimdi dönüş yolunda.

Muğla'da otellerden araçlarıyla ayrılan tatilciler, Datça yolunda yaklaşık 7 kilometrelik araç kuyrukları oluşturdu. Emniyet verilerine göre, akşam saat 19.00'dan itibaren otellerden çıkışların olduğu ve yaklaşık 250 bin kişinin özel araçlar ve toplu taşıma araçlarıyla dönüşe geçtiği ifade edildi.

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği yöneticileri, "Yoğun bir bayram tatili yaşandı. Tatilcilerin bir kısmı bu yıl erken eve dönüşe başladı. Bugün öğlen saat 13.00'e kadar çıkışlar olacak, bir kısmı ise hafta sonu dönecek. Bayram sonrası da iç pazarda ciddi talepler mevcut" dedi.

KÖPRÜ YOĞUNLUĞU YAŞANDI (25 HAZİRAN 2017)

İstanbul'da bayram ziyaretleri nedeniyle trafik yoğunluğu yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluğu haritasına göre saat 14.00 sıralarında yoğunluk yüzde 46 seviyelerinde. Trafik yoğunluğunun özellikle köprülerde etkili olduğu görülüyor. Avrasya Tüneline girişler de felç durumda.  Diğer mevkilerde ise zaman zaman yoğunluk yaşanıyor.

BAYRAM TATİLİ İÇİN İSTANBUL'DAN KAÇIŞ! (24 HAZİRAN 2017)

Bayram tatili için İstanbul'dan yola çıkarak Ankara yönüne giden tatilciler, TEM yolunun Düzce ve Bolu kesiminde yoğunluğa neden oldu. Gün boyu orta seviyede devam eden yoğunluk, gece yarısına doğru daha da artarken trafik durma noktasına geldi. Öte yandan geçtiğimiz senelere göre izdihamın yaşandığı Atatürk Havalimanı İç Hatlar'da yapılan uyarılar ve alınan gerekli önlemler sonucu izdiham yaşanmadı.Gri ve Yeşil pasaport kuyruğunda ise yoğunluğun oluştuğu gözlemlendi.

BOLU DAĞI TÜNELİ'NDE TRAFİK DURMA NOKTASINA GELDİ

TEM Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli kesiminde bayram tatili yoğunluğu öğle saatlerine doğru daha da arttı. Tünel girişindeki rampa ve viyadüklerde adım adım ilerleyen sürücüler, tünel girişinden itibaren geriye doğru yaklaşık 10 kilometre kuyruk oluşturdu. Yoğunluk üst seviyeye çıkınca saat 12.45 sıralarında sürücüler Kaynaşlı Gişeleri'nden D-100 Karayolu'na yönlendirildi. Trafik ekileri, trafiği zaman zaman D-100'e vererek tünel girişindeki yoğunluğu azaltmaya çalışacak. 

Bir sürücü sahurda İstanbul'dan yola çıktığını ve 6 saatte Bolu Dağı Tüneli'ne gelebildiğini söyledi. Başka bir sürücü de saat gece yarısı yola çıkmasına rağmen sabah 09.00'da Bolu Dağı'na ulaştığını belirtti. Sürücüler, tünel çıkışından itibaren daha rahat ilerledi.

 {{324612}}

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA İZDİHAM YAŞANMADI

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkililerinden edinilen bilgiye göre, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan dün 140 bin yolcunun geçtiği öğrenildi. Son zamanlarda yaşanan en yoğun gün olmasına rağmen kontuar ve pasaport kontrol noktalarında izdiham yaşanmadığı görüldü.  Bayram öncesi hem THY hem de diğer resmi ve sivil kuruluşlar tarafından yapılan uyarılarda yolculardan iç hatlarda en az  2 saat, dış hatlarda ise 3 saat önceden havalimanında olmaları istenmişti.  Yolcular  bu uyarılara büyük oranda uydu ve zamanından çok erken havalimanına gelerek işlemlerini yaptırdı. Bu arada yolculardan çoğunun araçlarıyla değil metro aracılığıyla havalimanına ulaşması da gerekli kolaylığı sağladı.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ise kendi Twitter  hesabından yaptığı açıklamada THY olarak tüm yurta 220 bin yolcu taşıdıklarını duyurdu.

GRİ VE YEŞİL PASAPORT KUYRUĞU

15 Temmuz Darbesi sonrası yurt dışına çıkışlarda getirilen gri ve yeşil pasaport sahiplerinin görev yaptıkları kurumdan aldıkları belgeleri polise teslim etmeleri  ve burada yapılan işlemler nedeniyle zaman zaman kuyruklar oluştuğu gözlendi. Ayrıca aynı yerde KKTC ve Gürcistan’a gidecek yolcuların da belge kontrolu yapıldığı için bu bölgede kısa süreli kuyruklar oluştu.

Karayolları ile Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri tünel bölgesinde araç yoğunluğuna karşı önlemlerini artırdı. Karayolları, tünel içinde ve viyadüklerde kaza, araç arızası gibi trafiği olumsuz etkileyecek olaylara anında müdahale için 6 ekip oluşturdu. Ekipler, tünel girişinde hazır bekletildi. Trafik ekipleri de güzergahta önlem aldı. Düzce ve Bolu'da gişelerden çıkan tatilciler, kontrol noktasında durduruldu. Evrakları kontrol edilen sürücüler yavaş gitmleri, kurallara uymaları konusunda uyarıldı.

BOZADA'DA YOĞUNLUK ARTTI

Çanakkale'nin Kuzey Ege'deki tatil merkezlerinden Bozcaada İlçesi, bayramı fırsat bilen tatilcilerin akınına uğradı. Tatilciler, akşam saatlerinde Geyikli-Bozcaada feribot iskelesinde uzun araç kuyrukları oluşturdu. Gemi seferlerinin tarifesiz olarak çalıştığı Geyikli İskelesi'nde Bozcaada'ya gitmeye çalışan tatilcilerin bir kısmı araçlarıyla, bir kısmı da ellerinde bavullarıyla adaya geçiş yapıyor. Online araç rezervasyonu yaptıran tatilciler, feribotlara rezervasyonla giriş yapıyor. Rezervasyonu olmayan tatilciler ise araç kuyruklarında bekliyor. Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş'ye ait 'GESTAŞ 2' isimli gemi saat beklemeden çalışıyor.

İZMİT'TE BAYRAM TRAFİĞİ YOĞUNLUĞU

TEM Otoyolu ve D-100 karayolu'nun Kocaeli kesiminde yoğunluk yaşandı. Ankara istikametine doğru trafik yavaş ilerlerken, bazı bölgelerde ise durma noktasına geldi.

Eskihisar-Topçular feribot iskelesinde de yoğunluk devam ediyor. Eskihisar Feribot iskelesi Terminal Sorumlusu Serkan Avcı, "İftar saati sonrasında vatandaşların yola çıkmasıyla, İstanbul'daki trafiğin buraya akmaya başlamasıyla yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Şu anda 17 gemi ile çalışmaktayız. Bayram öncesinde gidiş dönüş 70 TL olan bir kampanyamız vardı. Bu kampanya bayram boyunca da devam edecek. Bu kampanyadan dolayı rağbet gösteren yolcularımız da var. Ayrıca temassız kart kampanyamız da var. Tek geçiş ücreti normalde 45 TL iken temassız kart ile 35 TL'ye yapılmakta. Yoğun bir şekilde çalışmaktayız. Günde ortalama 10 bin aracın geçiş yapacağını tahmin ediyoruz. Bu sayı daha da artabilir" dedi.

Feribotu tercih edenler Osmangazi Köprüsü'nün çok pahalı olduğunu belirttirken, yollardaki trafik yoğunluğundan yakındı.

BAYRAM TRAFİĞİ ÇİLESİ ÇEKMEMEK İÇİN İPUÇLARI

Ramazan Bayramı tatili için yola çıkacak sürücüler bayram trafiği çilesi çekmemek için ne yapmalı? İşte bayram trafiğini kolaylaştıracak ipuçları... (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Antalya'da yaşanan taciz iddiaları Meclis'e taşındı

SONRAKİ HABER

Bayram öncesi Eminönü: Ne alışveriş yapan ne esnaf memnun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...