Pendikli kadınlar Melisa Sağlam için eylemdeydi

Pendik'te bindiği minibüste şort giydiği gerekçe gösterilerek darp edilen Melisa Sağlam'a destek için bir araya gelen kadınlar, protesto eylemi yaptı.

23 Haziran 2017 18:26
Paylaş

Pendik’te kadınlar geçtiğimiz günlerde, minübüste‘Ramazan’da mini etek giydiği’ gerekçesiyle Ercan Kızılateş adlı erkek tarafından Melisa Sağlam’a yapılan saldırıyı protesto etti. Yapılan eylemde konuşan Melisa Sağlam “Olay bu kadar duyulmadan bana saldıran erkek serbest bırakıldı, sonra tepki alınca tutuklandı.Peki yargı, adalet bu şekilde mi işlemeli?” dedi.

İstanbul’un Pendik ilçesinde, Pendik-Aydos hattında sefer yapan bir minibüse binen 21 yaşındaki Melisa Sağlam isimli genç kadın, ‘Ramazan’da mini etek giydiği’ gerekçesiyle Ercan Kızılateş adlı erkeğin saldırısına uğramıştı. Saldırıya karşı kadınlar tepki göstermeye devam ediyor. Pendik Kadın Dayanışma Derneği, Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği, Kartal Kadın Dayanışması, Gülsuyu-Gülensu Kadın Dayanışma Derneği, Halkların Demokratik Partisi, İlerici Kadınlar Derneği, Mor Kader, Tüm Tokatlılar Derneği’inden kadınlar PendikMinübüs durağı önünde bir araya gelerek Melisa Sağlam’ın yalnız olmadığını saldırılara karşı sessiz kalmayacaklarını söylediler. “Kadına şiddet insanlık suçudur, Melisa Sağlam yalnız değildir” pankartının açıldığı eylemde kadınlar “Yaşasın kadın dayanışması”, “Şiddete karşı Melisa Sağlam duruyor, ya adalet?” “Kadına şiddete son” dövizleri taşındı. Melisa Sağlam’ın da annesi ile birlikte katıldığı eylemde sık sık “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Kimsenin namusu olmayacağız” sloganları attılar. 
‘Yargı, adalet bu şekilde mi işlemeli?’

Burada konuşan Melisa sözlerine gelen destekler için teşekkür ederek başladı. Melisa “Gördüğünüz gibi kararlar sabah alınıp öğlen değiştirilip, akşam yürürlüğe konuluyor, bu nasıl oluyor? Olay bu kadar duyulmadan bana saldıran erkek serbest bırakıldı, sonra tepki alınca tutuklandı. Çoğu insan bu kadar ses çıkarmanın, destek almanın olumsuz yönleri olduğunu söylese de yargı önünde bu desteğin önemini inkar edemeyiz. Peki yargı, adalet bu şekilde mi işlemeli? Tabi ki hayır! Keşke adalet olay bu kadar duyulmadan, bu kadar ses getirmeden yerini bulsaydı, bu güçte olsaydı. Kimse kendini böyle afişe etmek istemez.” diyen Melisa adaletin hakkaniyetli olmadığına vurgu yaparak cezaların caydırıcı olmadığına söyledi. 

‘GERÇEK, GÜVENİLİR BİR ADALET'

Kendisinin destek gördüğünü ifade eden Melisa “Ama herzaman bu destek olmayabiliyor, herkesin böyle bir şansı olmayabiliyor, buna fırsat olmayabilir. Biz kendi adaletimizi de kendimiz sağlayamayacağımıza göre, madem bu ülkede bir adalet var, adaletin artık bunu sağlaması gerekiyor. Biz burada bu kadar insan bir aradaysak geçmişte yaşadığımız acılar yüzünden, o zaman adalet gelmediği için buradayız bugün” dedi. Melisa gerçek, güvenilir ve güçlü bir adalet istediğini söyleyerek sözlerine son verdi.
‘Adalet sağlanıncaya dek sokaklardayız, meydanlardayız’

Ardından kadınlar adına konuşan Adile Doğan “Melisa ve Melisalar için, kendimiz için buradayız, kadın dayanışması için, kadınlara, çocuklara yönelik işlenen bütün suçlar için buradayız, sokaktayız, kadınlar için adalet sağlanıncaya kadar buradayız bir yere gitmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.  Eşitlik ve adaletin birbirini tamamladığına dikkat çeken Adile “Erkek adalete karşı erkek şiddetine karşı kadınları kurtaracak olan örgütlülüğümüzdür, dayanışmamızdır. Bizler sokaklarda olmaya devam edeceğiz, hiçbir zaman sokakları da meydanları da terk etmedik, yaşasın kadın dayanışması” diyerek sözlerine son erdi.  (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Gülmen ve Özakça için Behiç Aşçı açlık grevine başlıyor

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanlığı Arşiv Müdürü'nden ‘silahlanma çağrısı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...