23 Haziran 2017 18:09

Gülmen ve Özakça için Behiç Aşçı açlık grevine başlıyor

Daha önce 293 gün ölüm orucunda kalan avukat Behiç Aşçı, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için açlık grevine başlayacağını duyurdu.

Paylaş

Açlık grevlerinin 107. gününde olan tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlık durumları kötüye giderken avukat Behiç Aşçı da “Nuriye ve Semih’in avukatları olarak bizler de açlık grevine başlayacağız. Tarihini, yerini, gününü ayrıca bildireceğiz. Onların açlıklarını paylaşacağız” dedi. Behiç Aşçı F Tipi cezaevlerine karşı 2006 yılında 293 gün ölüm orucuna katılmıştı.

Dihaber’de yer alan habere göre; Aralarında Türkiye İnsan Hakları Vakfı (THİV), İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesinin de içinde bulunduğu çok sayıda demokratik kitle örgütü, işlerine geri dönme talebi ile 107 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'ya destek vermek için Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya gelerek yürüyüş düzenledi. Vatandaşlar ellerinde "Nuriye Semih'in talepleri kabul edilsin" ve "Nuriye Semih'e özgürlük" dövizleri taşıyarak Khalkedon Meydanı'na yürüdü. Khalkedon Meydan'ına varan kitle burada "Nuriye ve Semih'in talepleri kabul edilsin" pankartı açarak basın açıklaması yaptı.

'BİR DİZİ SAĞLIK SORUNU MEVCUT'

Ortak basın açıklamasını Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Üyesi Dursun Doğan yaptı. Doğan, avukatların verdiği bilgiler dahilinde Gülmen ve Özakça’nın kalp yetmezliği ile karşı karşıya olduğu bilgisini verdi. Doğan, "B1 vitamini almakta yaşadıkları sorunlardan kaynaklı unutkanlıklarının arttığı algı ve ifadeye dönük sorunların baş gösterdiği bir dizi sağlık kaybı mevcut" dedi. Doğan, “Nuriye ve Semih neden tutuklandı? Tüm direnen KHK mağdurlarının 'işimi istiyorum' talebini açlıkla ölüm ile mi terbiye edeceksiniz?" diye sordu.

AVUKATLAR DA AÇLIK GREVİNE BAŞLIYOR

Ardından söz alan Özakça ve Gülmen'in avukatı Behiç Aşçı ise, "Nuriye ve Semih sadece kendileri için değil hepimiz için direniyorlar. Biz de onların avukatları olarak onların direnişlerine katılacağız. Onların direnişlerinin bir parçası olacağız ve açlıklarını paylaşacağız" diyerek açlık grevine başlayacaklarını duyurdu.

Eylem yapılan konuşmalar ardından sloganlarla son buldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yılmaz Öztürk’ü vurarak öldüren polise indirimli ceza

SONRAKİ HABER

Pendikli kadınlar Melisa Sağlam için eylemdeydi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa