11 Temmuz 2012 08:54

Adalet Bakanlığı Diyarbakır Cezaevine ziyarete izin vermiyor

GAZETECİLERE Özgürlük Platformu (GÖP) tarafından 16 Temmuzda yapılmak üzere Diyarbakır D Tipi Cezaevine ziyaret talebi Adalet Bakanlığı tarafından yanıtsız bırakıldı. GÖP’ün daha önce de bir başvurusu reddedilmişti. GÖP Dönem Sözcüsü Ercan İpekçi 2 Temmuzda yaptıkları başvuruya hâlâ yan

Adalet Bakanlığı Diyarbakır Cezaevine ziyarete izin vermiyor
Paylaş

GAZETECİLERE Özgürlük Platformu (GÖP) tarafından 16 Temmuzda yapılmak üzere Diyarbakır D Tipi Cezaevine ziyaret talebi Adalet Bakanlığı tarafından yanıtsız bırakıldı. GÖP’ün daha önce de bir başvurusu reddedilmişti. GÖP Dönem Sözcüsü Ercan İpekçi 2 Temmuzda yaptıkları başvuruya hâlâ yanıt gelmediğine dikkat çekti.
27’si ulusal, 66’sı yerel düzeyde faaliyet gösteren 93 gazeteci meslek örgütünün bir araya gelerek oluşturduğu Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) adına Diyarbakır D Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Gazeteciler; Bedri Adanır, Vedat Kurşun, Ahmet Birsin, Ozan Kılınç, Tayyip Temel ve Abdullah Çetin’i ziyaret talebine Adalet Bakanlığından iki haftadır yanıt gelmedi. GÖP Dönem Sözcüsü, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Ercan İpekçi tarafından Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğüne  yapılan başvuruda, örgüt temsilcilerinin 16 Temmuz 2012’de Diyarbakır D Tipi Cezaevini ziyaret ederek, meslektaşlarıyla görüşme talebi iletildi.

TALEBİMİZ İKİ KEZ REDDEDİLDİ

Adalet Bakanlığına yapılan başvuruda şu isimlerin Diyarbakır D Tipi Cezaevine ziyareti için izin talep edilmişti:
“GÖP Dönem Sözcüsü ve TGS Genel Başkanı Sadık İpekçi , Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Mali Sekreteri Mehpare Çelik, Diplomasi Muhabirleri Derneği Genel Başkanı Ney Zeynep Ürektürk, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Mücahit Ceylan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu Üyesi Recep Yaşar, Basın Enstitüsü Derneği Koordinatörü Yurdanur Atadan, Avrupa Gazeteciler Birliği (AEJ) Genel Başkan Yardımcısı Doğan Tılıç ve Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu.”
2 Temmuzda yapılan başvuruya bugüne kadar yanıt gelmemesini eleştiren Ercan İpekçi, “Adalet Bakanı, köşe yazarlarına Silivri Cezaevini gezdirirken, ‘Meslek örgütleri talep ettikleri zaman zaten onlara görüş izni veriyoruz’ demişti. GÖP olarak Diyarbakır D Tipi Cezaevindeki gazetecileri ziyaret talebimiz geçen yıl iki kez reddedildi. Bu yıl yine GÖP olarak 2 Temmuz tarihinde gönderdiğimiz başvuru talebine ise hâla cevap verilmedi” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Demokratik Modernite’nin eski imtiyaz sahibine dergi yasak!

SONRAKİ HABER

Hava-İş’le dayanışma hız kesmeden sürmeli!*

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...