Antalya Kundu'da esnaf yolu kapattı

Antalya'da mağazalarda arama yapmak isteyen polis ekipleriyle buna müsaade etmeyen esnaf arasında gerginlik çıktı. Esnaf yolu kapattı, polis saldırdı.

23 Haziran 2017 10:31
Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

Antalya’nın önemli turizm merkezlerinden Aksu ilçesine bağlı Kundu’da, esnaf ile polis arasında yaşanan gerginlik üzerine Esnaf Lara turizm yolunu kapatarak eylem yaptı.

Antalya Aksu’da firmaların marka taklidi yapıldığı gerekçesi ile Kundu turizm bölgesinde mağazalarda arama yapılmak istenmesi üzerine esnaf ile polis arasında arbede yaşandı. Çıkan arbede sonrası, Kundu’da bulunan esnaf Lara turizm yolu olarak adlandırılan ana yolu trafiğe kapattı. Saat 13.00 civarlarında yolu trafiğe kapatan esnafa polis, turistlerin ve bayram için bölgeye tatilini geçirmek üzere gelen yurttaşların şaşkın bakışları arasında TOMA ile müdahale etti. Başka alanlarda toplanmaya çalışan esnafı polis, TOMA ile saldırarak dağıttı. Polis coplarla birçok kişiyi darbederek gözaltına aldı.

ESNAF DAHA ÖNCE DE YOLU KAPATMIŞTI

6 Ağustos 2015 günü, bir anda işyerlerinin önünde İstanbul'dan gelen büyük markaların avukatlarını ve polisleri gören esnaf, tepki olarak Lara turizm yolunu çöp konteynerleriyle trafiğe kapatmıştı. Polisin uyarısına rağmen yol açılmayınca 2 otobüs polis daha takviye edilerek biber gazı kullanılmış ve yol trafiğe açılmıştı.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Sivas Katliamı anma programı açıklandı

SONRAKİ HABER

Antalya’da Kaleiçi Old Town Festivali 6-9 Temmuz’da 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...