11 Temmuz 2012 08:54

Demokratik Modernite’nin eski imtiyaz sahibine dergi yasak!

Keyfi uygulamalarla gündemden düşmeyen cezaevlerindeki hak ihlallerine bir yenisi daha eklendi. Kandıra 2 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Demokratik Modernite Dergisi eski İmtiyaz Sahibi Ömer Çiftçi’ye Demokratik Modernite dergisi, hiçbir toplatma kararı olmamasına rağmen verilmedi.Urfa Cezaevinde 13 tutuklunun vahşice ya

Demokratik Modernite’nin eski imtiyaz sahibine dergi yasak!
Paylaş

Keyfi uygulamalarla gündemden düşmeyen cezaevlerindeki hak ihlallerine bir yenisi daha eklendi. Kandıra 2 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Demokratik Modernite Dergisi eski İmtiyaz Sahibi Ömer Çiftçi’ye Demokratik Modernite dergisi, hiçbir toplatma kararı olmamasına rağmen verilmedi.
Urfa Cezaevinde 13 tutuklunun vahşice yanarak katledilmesi, hasta tutuklu ve hükümlülerin yaşamını yitirmesi başta olmak üzere hak ihlalleri ve keyfi uygulamalar gün geçtikçe artıyor. Cezaevlerinde bir keyfi uygulama da Kandıra 2 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevinde yaşandı. Demokratik Modernite’nin son çıkan sayısı 24 Aralık günü “KCK” adı altında Kürt basınına yönelik gerçekleştirilen operasyonda tutuklanan ve şu an Kandıra 2 No’lu F Tipi’nde tutuklu bulunan Demokratik Modernite Eski İmtiyaz Sahibi Ömer Çiftçi’ye verilmedi. Çiftçi gönderdiği mektupta, “Derginin toplatma kararı olmamasına rağmen cezaevi yönetimi tarafından bana verilmedi” dedi. Aynı cezaevi yönetimi Çiftçi ile aynı cezaevinde kalan Selahattin Aslan’a ise dergiyi verdi.
Derginin kendisine verilmesi için başvuruda bulunan Çiftçi, hakkında toplatma kararı olmayan derginin PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın kitaplarından alıntı olduğu gerekçesiyle “Kurum tarafından sakıncalı görülmüştür” denilerek verilmediğini belirtti. Çiftçi bunun üzerine infaz hakimliğine itiraz etti.
(DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yeni Akit'in hedefinde bu kez Rakel Dink var

SONRAKİ HABER

Adalet Bakanlığı Diyarbakır Cezaevine ziyarete izin vermiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...