23 Haziran 2017 08:46

Katar: Dışarıdan dikte edilen hiçbir şeyi kabul etmeyeceğiz

Körfez ülkelerinin abluka uyguladığı Katar 'teröre destek' iddialarını reddederek dışarıdan dikta edilen hiçbir şeyi kabul etmeyeceğini açıkladı.

Paylaş

Aralarında Suudi Arabistan’ın da bulunduğu bir grup Arap ülkesince “terörü desteklediği” gibi gerekçelerle abluka uygulanan Katar’ın Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdülrahman El Tani, ülkesinin terör örgütlerini desteklediği suçlamalarını reddetti. Ablukayı uygulayan ülkelerin talep listesinin iletildiğinin duyurulmasından önce konuşan El Tani, dışarıdan "dikte edilen" hiçbir şeyi kabul etmeyeceklerinin altını çizdi. 

France 24 ile bir mülakat yapan El Tani, ülkesinin “terör örgütlerine destek verdiği” yönündeki tüm suçlamaları reddetti. Ülkesinin asla terör gruplarına destek vermediğini söyleyen El Tani, ülkesinin daima uluslararası hukuka bağlı kaldığını belirtti.

El Tani, Katar’ın “IŞİD ile mücadele eden uluslararası koalisyonda anahtar bir rol” oynadığını ifade ettiği mülakatın, Katar’la ile ilişkileri kesen ve bu ülkeye abluka uygulayan ülkelerin talep listesinin Doha’ya iletildiği haberlerinden önce yapıldı.

Mulakat sırasında Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden “iki gün içinde talep listesini almayı beklediğini” söyleyen El Tani ülkesinin “yabancılar tarafından dikte edilen hiçbir şeyi kabul etmeyeceğini" vurguladı. (ANKA)

: {{324498}}

ÖNCEKİ HABER

Akademisyenleri güvencesiz hale getiren 50/d yasalaştı

SONRAKİ HABER

Şükrü Erbaş ile ‘Nâzım’ın İzinde Balkanlar’ gezisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...