Eylem yapan engelli yurttaşa özel güvenlik ve polis şiddeti

Adana'da parkta tişörtünü ve atletini ateşe vererek eylem yapan engelli yurttaşa önce özel güvenlik daha sonra polis saldırdı.

23 Haziran 2017 07:59
Paylaş

Adana'da ailesiyle miras yüzünden davalık olan 39 yaşındaki Ali Yıldız, tişört ve atletini çıkartarak park içinde ateşe verdi. "Adalet istiyorum" diye bağıran Yıldız'a parkın özel güvenlik görevlisi "N'oluyo lan!" diyerek saldırdı. Özel güvenlik görevlisinin itekleyerek parktan uzaklaştırmak istediği Ali Yıldız'a çevredeki yurttaşlar sahip çıktı.

Babasından kalan miras yüzünden ailesiyle mahkemelik olan engelli Ali Yıldız, adliye binasından çıkarak İnönü Parkı'na geldi. Üzerindeki, tişört ve atletini çıkarıp ateşe veren Yıldız, "Adalet istiyorum" diyerek bağırmaya başladı. Bu esnada elinde biber gazı olan parkın güvenlik görevlisi, Yıldız'ı defalarca itekleyerek parktan uzaklaştırmaya çalıştı. Aksayan ayağını göstererek engelli olduğunu söyleyen Yıldız, olayı görerek parka gelen sivil polislerce kolu bükülerek park dışına alındı. Olaya şahit olan çevredeki yurttaşlar ise "Engelli insana bu şekilde davranamazsınız. Engelli her zaman üstündür. O adamı dinleyin, gariban adama böyle davranılmaz" diyerek özel güvenlik görevlisine ve polislere tepki gösterdi. Ali Yıldız ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürdü. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Enis Berberoğlu cezaevinden çıkarak cenazeye katıldı

SONRAKİ HABER

Topbaş: Şemsi Paşa Camii’nde çatlak falan yok 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...