11 Temmuz 2012 09:50

Zabıtalar CHP milletvekilinin kafasını kırdı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde yıkımlara karşı çadır kurmak isteyen Halk Cephesi üyelerine zabıtalar ve polis tarafından müdahale edildi. Müdahale sırasında Halk Cephesi üyelerine destek veren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın kafası zabıtalar tarafından kırıldı.İstanbul’daki yıkımları protesto

Zabıtalar CHP milletvekilinin kafasını kırdı
Paylaş

İstanbul’daki yıkımları protesto etmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yapan ve ardından çadır kurmak isteyen Halk Cephesi üyelerine zabıta ve polisler tarafından müdahale edildi. Zabıtaların müdahalesi sırasında Halk Cephesi üyelerine destek veren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın kafası kırıldı. Zabıta müdahalesinin ardından Halk Cephesi üyelerine müdahale eden polis, 10 kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

İstanbul Belediyesi önündeki gerginlik sürerken açıklama yapan CHP Milletvekili Tanal, “Polisin gözü önünde zabıtalar tarafından yumruk ile yaralandım. Polis buna seyirci kaldı. Polis devletinde demokrasinin geldiği nokta bu. Bir milletvekiline dahi bu ülkede reva görülen bu” dedi.

İKİNCİ SALDIRI

Gözaltına alınanların serbest bırakılmasını isteyen Halk Cephesi üyeleri, Belediye Binası önünde oturma eylemi yaptı. Gruba ikinci kez müdahale eden polis, 11 kişiyi daha gözaltına aldı.

İkinci müdahale ile birlikte gözaltına alınanların sayısı 21'e yükseldi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Karabük’teki TOKİ evlerine dikkat!

SONRAKİ HABER

Kışanak: Barış konuşulacaksa çift taraflı ateşkes gerek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...