23 Haziran 2017 03:06

2017 NBA Draftı: Philadelphia, Fultz'u seçti

NBA'de 2017 Draftı'nda beklenen oldu ve Philadelphia ilk sıradan Markelle Fultz'u seçti. Gecenin haberi ise Chicago ile Minnesota arasındaki takastı.

Paylaş

NBA’de 2017 Draftı’nda Philadelphia 76’ers ilk sıradan skorer oyun kurucu Markelle Fultz’u seçti. Boston Celtics’le yaptığı takas sonrası 1 numara seçim hakkını elde eden 76’ers böylece genç kadrosuna yeni bir yıldız adayı daha kattı. 76’ers, geçtiğimiz yıl Ben Simmons’ı 1 numaradan seçmişti. Geride bıraktığımız sezonu NCAA'de Washington'da geçiren Fultz, 23.2 sayı, 5.7 ribaunt 5.9 asist ortalamasıyla oynamıştı. 1.95'lik oyun kurucu, skorer kimliği, savunması ve yüksek oyun zekasıyla dikkat çekiyor. Philadelphia 76’ers, Fultz ve Simmons’ın yanı sıra Joel Embiid, Dario Saric gibi genç yıldızlarıyla heyecan verici bir çekirdek oluşturdu. Philly, sakatlıklardan uzak kalabilirse Doğu’da Playoff’u zorlayan bir takım oluşturmak istiyor.

BALL, LAKERS’A

Los Angeles Lakers, 2. sıradan Lonzo Ball'u seçti. Babası LaVar Ball'ın çıkışları sebebiyle draft döneminin en çok konuşulan ismi olan Ball, UCLA formasını bir sezon terlettikten sonra profesyonel olma kararı aldı. 1.95'lik oyun kurucu, 14.6 sayı 6 ribaunt 7.6 asist ortalamasıyla oynadı. Ball, oyun görüşü ve pas yeteneğiyle öne çıkıyor. Şut yüzdesi iyi olsa da sorunlu mekaniği NBA’de başına dert olabilir.
Lakers, 2015’te 1. tur 2. sıradan bir başka oyun kurucu D’Angelo Russell’ı seçmişti. LaVar Ball’la benzer özelliklere sahip olan Russell, önceki gün Timofey Mozgov’la birlikte Brook Lopez ve 1. tur 27. sıra draft hakkı karşılığında Brooklyn Nets’e takas edildi. Lakers, 27. sıradan 2.06’lık 4 numara Kyle Kuzma’yı seçti.

  • Lonzo Ball ve kendisinden meşhur babası LaVar.

CELTICS’IN KUMARI

1 numara seçim hakkını takas etme kararı alan Boston Celtics ise 3. sıradan Jayson Tatum'da karar kıldı. 2.03'lük atletik kısa forvet, Duke'ta 16.8 sayı 7.3 ribaunt ortalamaları tutturmuştu. Celtics’in 1 numara seçim hakkından vazgeçmesi ciddi bir kumar olarak değerlendiriliyor. Genel Menajer Danny Ainge’in haklı olup olmadığının yanıtını zaman verecek.
4. sırada Phoenix Suns, Kansas'tan Josh Jackson'ı, 5. sırada ise Sacramento Kings, Kentucky'den De'Aaron Fox'ı seçti.

ÖNE ÇIKANLAR

Zor günler geçiren New York Knicks’in 8. sıradan seçtiği Frank Ntilikina, draftın önemli parçalarından biri olarak görülüyor. 1.96’lık 18 yaşındaki oyun kurucu, SIG Strasbourg’da oynmamıştı. Ntilikina, savunması ve atletizmiyle övgü topluyor. Phil Jackson, Kristaps Porzingis’i takas etme çılgınlığında ısrar etmezse iyi bir ikili olabilirler.

  • Ruandalı/Fransız Oyun Kurucu Frank Ntilikina

5. sıradan De’Aaron Fox, 15. sıradan Justin Jackson, 20. sıradan Harry Giles’ı 2. turdan ise Frank Mason’ı seçen Sacramento Kings de, yeniden yapılanma stratejisi uyarınca 4 umut vadeden genci kadrosuna katmış oldu. Kings de gecenin kazananlarından biri olarak değerlendiriliyor.

BUTLER MINNESOTA'YA

Gecenin haberi, Chicago Bulls ile Minnesota Timberwolves arasında gerçekleşen takasla geldi. Bulls'un yıldızı Jimmy Butler, Kris Dunn, Zach LaVine ve draftta 7. sıra hakkı karşılığında Minnesota'ya gitti. Bulls, 7. sıradan Finlandiyalı Lauri Markkanen’i seçti. 2.13’lük Markkanen, geçtiğimiz sezon NCAA’de Arziona forması giymişti. Markkanen, uzun boyu ve şut yeteneğiyle öne çıkıyor. Atletik skorer Zach LaVine, geçtiğimiz yıl 18.9 sayı ortalaması tutturmuştu ancak diz sakatlığıyla sezonu kapatmıştı. Geçtiğimiz yılın 5 numara seçimi oyun kurucu Kris Dunn ise çaylak yılında beklentileri karşılayamamıştı. Yine de potansiyelini koruyor.

1 NUMARANIN GAFI

NBA’in ışıltılı dünyasında ayakta kalmak kolay değil. Etrafları sayısız dış etmenle çevrili olan oyuncuların şöhrete, paraya ve medya ilgisine adapte olması zannedilenden çok daha zor. 1 numara seçimi Markelle Fultz, bunu şimdiden deneyimlemeye başladı. Fultz, sponsor Tissot’un kendisine gönderdiği şablon metni, kent ve takım ismi için bırakılan alanı doldurmadan paylaşınca gecenin gafına imza attı. Fultz’un boşlukları doldurmadığı instagram mesajı şöyle oldu “(Kent)’e gittiğim ve (Takım ismi)’ne katıldığım için çok heyecanlıyım. Tissot, zamanımın gelmesine yardımcı oluyor.”

İLK TURUN TAM LİSTESİ

1- Markelle Fultz (Philadelphia 76’ers)
2- Lonzo Ball (Los Angeles Lakers)
3- Jayson Tatum (Boston Celtics)
4- Josh Jackson (Phoenix Suns)
5- De’Aaron Fox (Sacramento Kings)
6- Jonathan Isaac (Orlando Magic)
7- Lauri Markkanen (Minnesota Timberwolves- Takas sonucu Chicago Bulls'a geçti)
8- Frank Ntilikina (New York Knicks)
9- Dennis Smith (Dallas Mavericks)
10- Zach Collins (Sacramento Kings –Takasla Portland’a geçti)
11- Malik Monk (Charlotte Hornets)
12- Luke Kennard (Detroit Pistons)
13- Donovan Mitchell (Denver Nuggets)
14- Edrice Adebayo (Miami Heat)
15- Justin Jackson (Portland Trail Blazers –Takasla Sacramento’ya geçti)
16- Justin Patton (Chicago Bulls)
17- DJ Wilson (Milwaukee Bucks)
18- TJ Leaf (Indiana Pacers)
19- John Collins (Atlanta Hawks)
20- Harry Giles (Sacramento Kings)
21- Terrance Ferguson (Oklahoma City Thunder)
22- Jarrett Allen (Brooklyn Nets)
23- OG Anunoby (Toronto Raptors)
24- Tyler Lydon (Denver Nuggets)
25- Andzejs Pasecniks (Philadelphia 76’ers)
26- Caleb Swanigan (Portland Trail Blazers)
27- Kyle Kuzma (Los Angeles Lakers)
28- Tony Bradley (Utah Jazz)
29- Derrick White (San Antonio Spurs)
30- Josh Hart (Los Angeles Lakers) (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD'den Enis Berberoğlu açıklaması: Büyük endişe duyuyoruz

SONRAKİ HABER

Körfez ülkelerinden Katar'a: Türkiye'nin askeri üssünü kapat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...