23 Haziran 2017 00:45

Denizli Cam Sanayi işçileri greve hazırlanıyor

'Bugüne kadar asgari ücret zammından fazlasını alamadık' diyen Denizli Cam Sanayi işçileri, anlaşma sağlanamazsa 7 Temmuz’da greve çıkacak.

Paylaş

Burak YILMAZ
Denizli

Şişecam’a bağlı Denizli Cam Sanayi’nde toplusözleşme masasından anlaşma çıkmayınca grev kararı alındı. Çimse-İş’in örgütlü olduğu Denizli Cam’da anlaşma sağlanamadığı takdirde 7 Temmuz’da greve çıkacaklarını ifade eden işçiler, “Bugüne kadar asgari ücret zammından fazlasını alamadık” diyor.

Denizli Cam’da yapılan TİS görüşmelerinde, Çimse-İş Sendikası ilk yıl için yüzde 17, ikinci yıl içinse enflasyon artı yüzde 2 zam istedi. Buna karşılık patronun teklifi ise ilk yıl için yüzde 8.5, ikinci yıl içinse enflasyon oranında zam oldu. Görüşmelerde anlaşma sağlanamaması üzerine 7 Temmuz’da greve çıkma kararı alındı.

‘92’DEN BERİ İLK OLACAK

500’ü kadrolu ve sendikalı, 30 kadar da taşeron işçinin bulunduğu fabrikada kapsamdışı personelle birlikte 700 kişinin çalışıyor. Fabrikada 2 bölümde otomasyon sistemine geçildiğini ifade eden işçiler, “İşveren robot kol alıp geldi. Bazı bölümlerdeki çalışanlar başka tezgaha aktarılıyor. Eğer otomasyon bir düzen tutturursa buradaki çalışan sayısı azalacaktır” diye konuştu

Grev kararının fabrikaya asıldığını ifade eden 12 yıllık bir Denizli Cam işçisi, “1992 yılından beri burada grev yapılmadı. Vardiya değişimlerinde, kıyafetlerimizi değiştirdiğimiz koğuşlardan fabrika çıkışına kadar yürüdük ama iş bırakma eylemi yapmadık” dedi.

TALEPLER KARŞILANMAZSA GREVE ÇIKACAĞIZ

Asgari geçim indirimiyle beraber 1800 lira ücret aldığını ve 2 çocuğu olduğunu söyleyen işçi, “Ben 12 yıldır burada çalışıyorum. 12 yıldır asgari ücrete ne kadar zam geldiyse biz de o kadar zam aldık, fazlasını aldığımız hiç olmadı” diyor.

İmalatta ve yan birimlerde sendikanın bölüm temsilcilerinin olduğunu ifade eden işçi, hazırlıklara başlandığını ve talepleri kabul edilmezse greve çıkmakta kararlı olduklarını vurguladı.

ÖNCEKİ HABER

İnanç merkezine mermer ocağı açacaklar!

SONRAKİ HABER

ABD'den Enis Berberoğlu açıklaması: Büyük endişe duyuyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...