23 Haziran 2017 00:00

Gebze'den 'Adalet Yürüyüşü'ne destek: Herkes için adalet!

Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan 'Adalet Yürüyüşü’ne düzenledikleri eylemle destek verdi.

Paylaş

Akşam saatlerinde Yeniçarşı girişinde bir araya gelen Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan 'Adalet Yürüyüşü’ne düzenledikleri eylemle destek verdi. Kitle, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Direne direne kazanacağız” sloganları eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Yürüyüş öncesi zeytin dalı dağıtıldı.

Yürüyüşe siyasi partilerden CHP, HDP, ÖDP ve EMEP; işçi sendikalarından Petrol-İş ve Birleşik Metal-İş, memur sendikalarından Eğitim-Sen ve Eğitim-İş ile DİSK Emekli-Sen ve Tüm Emekliler Sendikası'nın yanı sıra MMO Gebze Şubesi, ÇYDD Gebze Şubesi, Gebze Kent Politikaları Üretim ve Geliştirme Derneği, Gebze Birleşik Haziran Hareketi, Toplumsal Dayanışma Ağı Derneği’nin başkan, yönetici ve üyeleri katıldı.

'OHAL DÜZENİ KALICI HALE GETİRİLDİ'

“Adalet İçin Gebze Bileşenleri” imzalı basın açıklamasını CHP Gebze İlçe Başkanı Avukat Recep Dursun okudu. Dursun, 15 Temmuz darbe girişimini, ‘Allah’ın lütfu’ olarak değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve AKP hükümetinin, OHAL ilanı ve KHK uygulamaları ile tam bir darbe rejimi kurduğunu belirterek "Hukukun üstünlüğü, hukuk devleti, yargı bağımsızlığı ve parlamenter sistem askıya alınmış, insan hakları ihlalleri had safhaya çıkmıştır. İnsani ve hak temelinde gösteri ve mitingler yasaklanıp haksız gözaltı, tutuklamalar ve hak gaspları OHAL düzeniyle kalıcı hale getirilmiştir. Kişi hak ve özgürlükleri kullanılamaz duruma getirilerek ülkemizde faşizm inşa edilmektedir." dedi.

Muhalif 10 binlerce kamu çalışanının savunması alınmadan, yargı kararı olmaksızın KHK’lerle açığa alma ve işten atma suretiyle kamudan tasfiye edildiğini aktaran CHP ilçe başkanı, "Yargı yolu kapatılarak, sosyal güvenlik kaydına şerh düşürülmek suretiyle iş bulma olanakları ellerinden alınmış, ailesi ile birlikte yokluğa ve açlığa mahkum edilmiştir. Keza işini isteyen, açlık grevi eyleminde bulunan akademisyenler dahi tutuklanmıştır. Uluslararası sözleşme, anayasa ve yasalarla güvence altına alınmış toplu sözleşmelere müdahale edilmiş, Bakanlar Kurulu kararları ile de grev hakkı yasaklanmıştır." ifadeleriyle OHAL kanunsuzluklarına değindi.

'ADALET YOKSA DEVLET ÇÖKER'

Gücü elinden bırakmak istemeyen iktidarın "Dikensiz gül bahçesi yaratmak” için her yolu kendisine mubah gördüğünü söyleyen Dursun sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tarafsız ve bağımsız olması gereken yargı tek adama teslim edilmiş, muhalifleri sindirme ve tasfiye silahına dönüştürülmüştür. Gerçeği halka ulaştıran gazeteciler ile herkes hedefe konulmuştur. Bu kapsamda dokunulmazlığı kaldırılan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu da 25 yıl hapis cezası verilerek tutuklanmıştır.

Bu uygulamalar ve haksız tutuklamalar ülkede muhalefetin siyaset yapma hakkının; özgür basının, düşünce ve ifade özgürlüğünün rafa kaldırıldığını göstermektedir. Memleketimizde artık kimse güvende değildir. Oysa demokrasi barışın, özgürlüğün, kardeşliğin, özgürlüğün ve eşitliğin teminatıdır. Demokrasinin temeli de adalettir. Mahkeme salonlarında, 'Adalet mülkün temelidir' yazar. Adalet yoksa devlet çöker, barış ve kardeşlik kalmaz, Onun için adalet aldığımız nefes, içtiğimiz su ve ekmek kadar zorunludur.

Adaletin yok edilmesi ile adım adım inşa edilen gerici, faşist politik rejimle ülke; işçi sınıfı, emekçiler, aydınlar, bilim insanları açısından yaşanmaz hale getirilmiştir.

İşte bu koşullar altında CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü’nü önemsiyor ve destekliyoruz. Tutuklu tüm milletvekilleri ve hukuksuz bir biçimde tutulan tüm gazeteciler, emek ve meslek örgütü temsilcileri derhal serbest bırakılmalıdır."

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Renk, din, dil, inanç, düşüncesi, yaşam biçimi ve tercihleri ne olursa olsun, ‘Herkes için adalet’ diyerek sokağa çıktıklarını vurgulayan Dursun, "Ülkemizde farkındalıklarımızla barış içinde eşit, özgür ve adaletli bir yaşam kuruluncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz." dedi.

Dursun, adaletsizliğe ve baskılara karşı tüm yurttaşları bir araya gelmeye, demokratik tepkilerini göstermeye ve ortak mücadeleyi büyütmeye çağırdı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ölümlü kazaya neden olan polis, serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

İnanç merkezine mermer ocağı açacaklar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...