11 Temmuz 2012 08:32

Karabük’teki TOKİ evlerine dikkat!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Samsun’da yaşanan sel felaketi ile yeniden tartışılmaya başlayan TOKİ uygulamalarını masaya yatırdı. Şube Başkanı Ali Hakkan, Karabük’te yapılan TOKİ konutlarının da felakete davetiye çıkardığını ifade etti. Çevre ve Şehircilik Bakanı ve eski TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın “Bizim binalarda

Karabük’teki TOKİ evlerine dikkat!
Paylaş

Toplantıda konuşan Hakkan, “TOKİ nasıl bir kurumdur” sorusuna verdiği cevapta, TOKİ’nin Türkiye’de denetlenmeyen tek kurum olduğunu ifade etti. Başbakanlık tarafından tüm yetkilerin TOKİ’ye verildiğini ifade eden Hakkan, TOKİ’nin  uygulamaları, kullandığı yetkiler açısından endişe verici olduğunu söyledi. TOKİ’nin, bakanlıkların, belediyelerin üzerinde yetkiler kullanan ve istediği gibi hareket eden bir noktaya geldiğini ifade eden Hakkan, “Hatta daha ötesi sadece Başbakan Erdoğan’ın özel bir şirketi gibi işletilen bir kurum olmuştur” dedi.  

‘BÜTÜN TOKİ KONUTLARINDA SORUN VAR’

TOKİ evlerinde ciddi yapılaşma sorunları olduğunu kaydeden Hakkan, Samsun’da yaşanan felaketin ardından gündeme gelmiş bir konu olsa bile bütün Türkiye’de bulunan TOKİ konutlarında benzer sorunların olduğunu söyledi. Karabük’te yapılan evleri örnek veren ve oralarda inceleme yaptıklarını belirten Hakkan, evlerin dere yataklarına, dağ başlarına yapılmasına da hala bir anlam veremediklerini söyledi. Hakkan, TOKİ’nin anlam verilmeyen uygulamalarının insan ölümlerine neden olduğunu ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kelepçe ve Güvercin: Siyasi Tarihin Kürt Hali

SONRAKİ HABER

Zabıtalar CHP milletvekilinin kafasını kırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa