22 Haziran 2017 22:46

Önlem almazsanız, virüslerin bayramını kutlarsınız!

ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, Ramazan Bayramı süresince siber suçtan ve virüs saldırılarından korunmanın yollarını açıkladı.

Paylaş

Uzmanlar Ramazan Bayramı sürecinde ve sonrasında başlayan tatil döneminde kullanıcıların siber suç kurbanı olmaması için uyarılarda bulundu. “Siz bayramı sevdiklerinizle kutlarken, dijital virüsler cihazlarınızda bayram yapmasın” diyen ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu; yola çıkmadan, bayramda ve tatilde yapılması gerekenlerle ilgili 8 öneri sıraladı:

ARARKEN ZEHİRLENMEYİN

Özel günlerde arama motoru zehirlenmeleri artıyor. Siber suçlular, şu dönemde arama motorlarında “Ramazan Bayramı” ya da “Şeker Bayramı” gibi kelime aramalarında, bulaşıcı sitelerin üst sıralarda yer almasını sağlayabiliyor. Kullanıcı böylece virüslü sitelere ya da reklam içerikli sayfalara yönlendiriliyor. Yolun sonunda genellikle ödeme detaylarının istendiği bir ekrana ulaşılıyor. Bu durumda herhangi bir kişisel bilginizi ve özellikle de ödeme bilgilerinizi paylaşmayın!

SAHTE BAYRAM TEBRİK KARTLARINA DİKKAT EDİN

E-posta veya sosyal medya yoluyla gelen bayram tebrik kartları sanal dünyada çok rağbet görüyor. Saldırganlar da bunun farkında oldukları için birçok sahte kart ve bu kartların yönlendiği linkler, kullanıcıları bulaşıcı sitelere götürüyor. 

USB AYGITLARI VİRÜSLERE KARŞI KONTROL EDİN

Tatil dönemlerinde artan kullanımla beraber, bulaşma riski genişleyebiliyor. Tıpkı bilgisayarı taradığınız gibi bellekleri de güncel online scanner ile tarayın.

VERİLERİNİZİ MUTLAKA YEDEKLEYİN

Böylece bilgisayarınız ya da tabletiniz çalındığı veya kaybolduğu zaman verilerinizi de kaybetmemiş olursunuz.

KONUMUZUNU HERKESLE PAYLAŞMAYIN

Bayramda evde olmadığınızı herkes bilmek zorunda değil. Özellikle de hırsızlar bilmese iyi olur.  

- Her zaman güncel ve proaktif bir antivirüs yazılımı kullanın.  

- Cihazınızı fiziksel olarak da koruyun.   

- Veri hırsızlarına karşı da dikkatli olun. Acil durum oluşmadığı sürece ortak Wi-Fi ortamlarında parasal işlemler yapmayın! (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Enis Berberoğlu’nun kayınpederi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

TCO: Türkiyeli emekçilerle dayanışmayı güçlendireceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...