22 Haziran 2017 21:40

Samsun’da 'Adalet Yürüyüşü'ne destek eylemleri başladı

Samsun Hayır Buluşması bileşenleri, CHP Samsun İl Örgütü ve kitle örgütleri, 'Adalet Yürüyüşü'ne destek için eylem düzenlendi.

Paylaş

Samsun Atakum Sahili'nde Samsun Hayır Buluşması bileşenleri, CHP Samsun İl Örgütü ve kitle örgütleri tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması üzerine başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne destek için eylem düzenlendi.

Eylemde taşınan dövizlerde ve yapılan konuşmalarda tutuklu bulunan vekiller, gazeteciler, kamu emekçileri başta olmak üzere herkes için adalet talep edildi.

CHP İl Başkanı Tufan Alagöz ve CHP Atakum İlçe Başkanı Cemil Deveci, yaptıkları konuşmalarda adaletin herkese lazım olduğunu, dolayısıyla bu eylemlerin hiçbir ayrım gözetmeksizin adalete ihtiyacı olan ve bu eylemlere destek veren herkesin ortak eylemi olduğu vurgulandı. Konuşmalarda ayrıca birlikte mücadeleyi geliştirmenin herkesin sorumluluğu ve görevi olduğu belirtildi.

Bundan sonra da her gün kentin farklı yerlerinde imza stantları ve etkinliklerle adalet talebine sahip çıkılacağı belirtildi. 23 Haziran Cuma günü saat 15.00'te adalet ve barış talebine destek yürüyüşü yapılacak ve akşam üzeri de Atakum Sahil'inde 'Yeryüzü Sofrası' kurulacak.

Eylemciler, tüm Samsun halkını 'Adalet Yürüyüşün'e ve 'Yeryüzü Sofrası'na katılmaya davet ettiler. (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bodrum'da 1 hektarlık makilik alan kül oldu

SONRAKİ HABER

Enis Berberoğlu’nun kayınpederi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...