22 Haziran 2017 21:04

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'ya: İspatlayamazsanız alçaksınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 buçuk milyar dolar mal varlığı olduğu iddialarına 'İspatlayamazsanız alçaksınız, namustan yoksunsunuz' yanıtını verdi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çıkmış bana kendisinin Grup Başkanvekili midir ne karın ağrısı, 3 buçuk milyar dolar mal varlığım varmış. Ey Kılıçdaroğlu, senin bu adamının yaptığı açıklamayı ispatlayamazsanız alçaksınız, namustan yoksunsunuz. Eğer bizim böyle bir varlığımız olmuş olsaydı, Türkiye'de bu hizmetleri kimse göremezdi" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe gecesi sonrası 'Kahraman' ünvanı verilen Kazan'da Çiftçiler ile İftar programına katıldı. Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in açıklamalarına ilişkin CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ya seslendi. Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Birileri yolda yürüyor şimdi, İstanbul'a yürüyeceklermiş. 15 Temmuz gecesi neredeydin? Benim milletim, vatandaşım İstanbul Atatürk Havalimanında F16'tıların altında dururken sen neredeydin? Oraya geliyorsun saat 23:15 ve darbe oldu diyorlar, beyefendi aradan resmi araca bindiriliyor ve oradan Bakırköy Belediye Başkanı'na gidiyor. Belediye'nin misafiri oluyor. Açıklamalarına bakın çok enteresandır. ne diyor, 'oteller kapalıydı, onun için Belediye Başkanımıza misafir oldum.' Utanmadan sıkılmadan  şimdi de bu darbeye bir kılıf uyduruyor, örtülü darbe girişimi diyor. Kimin lafı bu Pensilvanya'daki o FETÖ denilen örgüt başının tabiri. Onu aynen kullanıyor. Şimdi daha da ileriye gidiyorlar. Bu milleti tehditle, şantajla, gizli açık kumpaslarla alt edemeyeceğini anlayınca bu sefer başka yollara sapıp gündem oluşturmaya kalkıyorlar.

Çıkmış bana kendisinin Grup Başkanvekili midir, ne karın ağrısı, 3 buçuk milyar dolar benim mal varlığım varmış. Şimdi bunu söylüyor. Utanmadan sıkılmadan çıkıyor bu Genel Başkan denilen kişi o da namusluyum ben diyor. Sen bunu bugüne kadar çok söyledin. Biz sana bu dediklerinin böyle olmadığını da mahkeme kararlarıyla çok ispat ettik.

Şimdi bak Kahramankazan'dan sesleniyorum. Ey Kılıçdaroğlu, senin bu adamının yaptığı açıklamayı ispatlayamazsanız alçaksınız, namustan yoksunsunuz.  Eğer bizim böyle bir varlığımız olmuş olsaydı, Türkiye'de bu hizmetleri kimse göremezdi. Eğer Türkiye'de bu hizmetler yapılmışsa bunlar o yolsuzluklarla gelmediler, o yolsuzluklar yapılmadığı için geldiler.

Ey Kılıçdaroğlu 260 bin derslik 15 senede yapıldı bu ülkede. 25 havalimanı 55'e çıktıysa bunlar kılı kırk yararak attığımız adımlarla oldu. 79 senede Cumhuriyet tarihinde 6 bin yüz kilometre bölünmüş yol yapılmış iken, biz şu 15 senede 19 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Eline diline dursun bu yollardan gidip geliyorsun görmüyor musun? Bu havaalanlarından uçuyorsun görmüyor musun? Türk Hava Yolları şu anda dünyanın ilk 7'si içerisinde. Kasasında 3 milyar dolar malı olacak, parası olacak bu yatırımlarda yapılacak. Böyle şey olur mu? Kılıçdaroğlu, senin havsalan almaz bunları havsalan. O ağzı olup konuşana da söyle de haddini bilsin. İddiasını ispatla mükelleftir. Bunların yapacağı işte  şu sürekli iftira atsınlar. İftira at tutmazsa iz bırakır. Ama tutmayacak"

TAZMİNAT DAVASI AÇMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, avukatları Hüseyin Aydın ve Tuğba Sağlam Eker aracılığıyla CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel'e "kişilik haklarını ihlal edici mahiyette, tamamen gerçek dışı ithamlarda bulunduğu" iddiasıyla 100 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı. Avukatlar tarafından Ankara Asliye Hukuk Mahkemesine verilen dokuz sayfalık dava dilekçesinde, TBMM Genel Kurulunda Özel'in 15 Haziran 2017'de yaptığı konuşmasından bazı bölümler aktarılarak "Davalının bu gerçek dışı iddialar üzerinden Sayın Cumhurbaşkanımızı yıpratma çabasını siyasi ahlakla, siyasetin temel ilkeleriyle ve etik kurallarıyla bağdaştırmak mümkün değildir. Meclis çatısı altında sarf edilen ve ağır hakaretler içeren beyanlar, kesinlikle siyasi eleştiri ve düşünce açıklaması kapsamında mütalaa edilemeyecektir" ifadesine yer verilmişti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Malatya’da alacak-verecek kavgası: 4 yaralı

SONRAKİ HABER

Bodrum'da 1 hektarlık makilik alan kül oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa