22 Haziran 2017 19:42

Trump: Yönetimde fakir insan istemiyorum

ABD Başkanı Trump 'Zengin ya da yoksul tüm insanları seviyorum ancak özellikle ekonomi yönetimindeki pozisyonlarda yoksul insan istemiyorum' dedi.

Paylaş

Nafiz ALBAYRAK

Başkanlık görevini devraldıktan sonra ABD'nin en zengin kabinesini oluşturan Donald Trump, yönetimde varlıklı insanlara yer vermesinin gerekçesini "Zengin ya da yoksul tüm insanları seviyorum ancak özellikle ekonomi yönetimindeki pozisyonlarda yoksul insan istemiyorum" sözleriyle açıkladı.

Iowa eyaletine bağlı Cedar Rapids kentinde düzenlenen etkinlikte konuşan ABD Başkanı Donald Trump, göreve gelmelerinin ardından ülkede işsizliğin son 16 yıldaki en düşük düzeye indiğini, üretimin de son derece iyi gittiğini ileri sürdü ve yurtdışındaki Amerikan şirketlerinin, ABD'ye geri dönmeye başladıklarını iddia etti.

Trump, kendisine ülkenin ekonomi yönetimini neden zenginlere bıraktığı yönünde sorular geldiğini belirterek bunu "Çünkü istediğimiz düşünce yapısı bu. Ekonomi yönetimini elimizde tutmak için bu insanları atadım" şeklinde cevapladı.

Göreve atadığı kişilerin parayı umursamadıklarını, ülkeye hizmet etme çabasında olduklarını savunan Trump, seçtiği kişilerin bu göreve gelmek için birçok şeyden vazgeçtiklerini söyledi.

Goldman Sachs başkanlığını bırakarak, Beyaz Saray'a Baş Ekonomi Danışmanı olarak atanan Gary Cohn'u örnek gösteren Trump, "Cohn, Goldman Sachs'ın başkanıydı. Zeki biri. O bizi temsil ediyor. Çok yüksek bir maaşı arkasında bıraktı, şimdi çerez parasına çalışıyor. Bu insanlar zeki işadamları ve bize gereken de bunlar. Böylelikle dünya artık bizden yararlanmayı durduracak' dedi.

Trump, "Zengin yada yoksul tüm insanları seviyorum ancak özellikle ekonomi yönetimindeki pozisyonlarda yoksul insan istemiyorum. Bu size mantıklı gelmiyor mu? Eğer ısrar ederseniz bu durumu değiştirebilirim ama ben böylesini daha çok beğeniyorum. Bu insanlar buralara gelmek için nelerden feragat ettiler" diye konuştu. (New York/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Adana'dan adalet için birlikte mücadele vurgusu

SONRAKİ HABER

Türkiye'nin rakibi, Fransa'ya yenilen Slovakya oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...