22 Haziran 2017 18:25

Adana'dan adalet için birlikte mücadele vurgusu

Adana’da kurulan ‘Adalet Çadırı’nı Adalet ve Demokrasi Platformu ziyaret etti.

Paylaş

Adana'da kurulan ‘Adalet Çadırı’nı 6'ıncı gününde Adana Adalet ve Demokrasi Platformu ziyaret etti. Basın açıklamasına katılan vatandaşlar işlerine geri dönme talebi ile 106 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın Özakça'nın fotoğraflarını taşıyarak adalet talep etti. HDP, EMEP, Halkevleri'nin de katıldığı basın açıklamasının ardından Adana Baro Başkanı Veli Küçük, adalet konulu bir sunum yaptı.

BÜTÜN TOPLUM İÇİN ADALET İSTİYORUZ

Platform adına basın açıklamasını okuyan Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten referandumdan sonra parlamenter meclisin tarihe karıştığını ve yerini AKP’nin parti meclisine bıraktığını belirterek Gezi'de ve referandumda olduğu gibi güçleri birleştirme çağrısı yaptı.

Parti başkanlarının, milletvekillerinin, belediye başkanlarının, akademisyenlerin, halkın iradesinin tutuklu olduğunu dile getiren Ökten, Türkiye'nin uzun süredir temel hak ve özgürlükleri yok sayarak baskı ve şiddete dayalı kutuplaştırma siyaseti ile yönetildiğini dile getirdi.

Ökten, “Bizler adaleti  sadece kendimiz için değil. Bütün toplum için eşitlik, barış, kardeşlik ve özgürlük talebinde bulunarak herkese eşitlik istiyoruz. Bir gün adalet herkese gerekecek” dedi.

Açıklama sonrası grup adalet talebiyle gökyüzüne beyaz balon uçurdu.

‘ADLİYEDE BULAMADIĞIMIZ ADALETİ SOKAKTA ARIYORUZ’

Adana Baro Başkanı Avukat Veli Küçük ise ‘Adalet’ konulu bir sunum yaptı. Adalet kavramının içinin boşaltıldığını ifade eden Küçük, yargının siyasi iktidar tarafından araç olarak kullanıldığını ve masumiyet karinesinin tamamen ortadan kaldırıldığı bir süreci yaşadıklarını belirtti. KHK ile yaşanan ihraçlara, tutuklu milletvekillerine ve belediye başkanlarına dikkat çeken Küçük, parti devleti uygulaması ile karşı karşıya kalındığını vurguladı ve şöyle devam etti:
“Bu karanlık düzenden çok ciddi etkilendik. Ülkemiz düşünce ve ifade özgürlüğünün olmadığı bir noktadayız.”

Görevden almalarla yargı bağımsızlığının ortadan kaldırıldığını dile getiren Küçük, adliyelerde bulunmayan adaletin yurttaşlık hakkı gereği sokakta arandığını söyledi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AB, Rusya’ya yönelik yaptırımları uzattı

SONRAKİ HABER

Trump: Yönetimde fakir insan istemiyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...