22 Haziran 2017 16:41

CHP heyeti: Sur’daki yıkımı meclise taşıyacağız

CHP milletvekillerinden oluşan bir heyet Sur’da incelemelerde bulundu. Heyet Sur’un durumunu Meclis’e taşıyacağını açıkladı.

Paylaş

CHP heyeti Diyarbakır’ın Sur ilçesinde devam eden yıkımla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır’a geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi ve Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, CHP Diyarbakır İl Başkanın Mehmet Sayın’ın eşliğinde yıkımın olduğu Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde yurttaşlarla görüştü.

Heyet mahallelilerle yaptığı görüşmelerde insanı merkeze alan çalışmaların yapılması gerektiğini, Sur’un binlerce yıllık tarihe sahip olduğuna dikkat çekti. Tarihi bir alana inşat alanı gibi davranılamayacağını belirten CHP heyeti, Sur’un 6 mahallesinde yapılan çalışmaların tamamının yanlış olduğunun altını çizdi.

‘BU İŞİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş ise toplumların hafızalarıyla yaşayabileceğine dikkat çekerek “Devletin görevi insanları mutlu etmektir ve yapılan araştırmalarda sosyal ilişki içerisinde olan insanların mutlu insanlar olduğu kanıtlanmıştır. Sur’da böyle bir yaşam vardır. Ben yaptım oldu anlayışı burada yaşayan insanları mutsuz eder. Bu da doğru bir yaklaşım değildir. Bu işin takipçisi olacağız. Kamuoyu oluşturacağız, UNESCO’yu harekete geçirmeye çalışacağız”dedi.

‘HALKIN YANINDA DURACAĞIZ’

Zeynep Altıok ise yıkımın olduğu mahallelerde yaşayan insanların evlerinden çıkmak istemediklerine dikkat çekerek “Biz halkın yanında duracağız, konuştuğumuz hiç kimse buradan çıkmak istediğini söylemedi. Burada yaşayan insanların taleplerini duymak gerekiyor. İnsanların çocukluğunu geçirdiği yerden çıkmak istemediğine şahit olduk. Buradaki izlenimlerimizi raporlaştırıp meclise taşıyacağız” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyanet’e Mardin’de kilise piyangosu

SONRAKİ HABER

‘101 Korkmaz İnsan’ turnuvasında final yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...