22 Haziran 2017 16:04

Antep'ten 'Adalet Yürüyüşü'ne destek

Antep’te kitle örgütleri ve siyasi partiler, Adalet Yürüyüşü’ne destek için Maanoğlu Parkı’ndan Gaziantep Adliye Sarayı önüne yürüyüş düzenledi.

Paylaş

Antep’te CHP İl Örgütü’nün çağrısıyla düzenlenen Adalet Yürüyüşü, siyasi partiler, sendikalar, meslek odaları ve derneklerin de katılımıyla gerçekleşti. Yaklaşık bin 500 kişiden oluşan kortej, Maanoğlu Parkı’ndan başlattığı yürüyüşü Gaziantep Adliye Sarayı önüne kadar sürdürdü. 

Burada CHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Çelik’in konuşmasıyla son bulan Adalet Yürüyüşü’nde atılan sloganlarda “Birlikte mücadele” vurgusu öne çıktı. Sık sık “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Direne direne ve birleşe birleşe kazanacağız” sloganlarının atıldığı yürüyüş güzergâhı boyunca trafikteki araçlar kornalarıyla, apartmanlarda balkonlara çıkan vatandaşlar da alkışlarıyla yürüyüşe desteklerini gösterdiler. 

‘YARGI SİYASALLAŞMIŞ, TEK ADAM’IN EMRİNE GİRMİŞ’

Adliye binası karşısında son bulan yürüyüşün ardından kitleye seslenen Çelik konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan Adalet Yürüyüşü’nün, “demokrasiye gönül vermiş geniş kesimler tarafından” giderek daha fazla destek bulduğunu hatırlatarak başladı. Çelik, “Bu ülkede adaletin ne kadar gerekli olduğunu düşünen herkesin bu yürüyüşe inandığını ve sonuna kadar sahip çıkacağını bir kez daha sizler de göstermiş oldunuz” dedi. Çelik konuşmasının devamında tutuklu vekiller, gazeteciler, akademisyenlere de dikkat çekti ve şu ifadeleri kullandı: “Gerçek suçluların serbest bırakılarak masum insanların haksız yere tutuklandığı, gazetecilerin, akademisyenlerin, öğretmenlerin, vekillerin ve birçok masum insanın cezaevlerine doldurulduğu karanlık bir dönemden geçmekteyiz. Hak, hukuk, adalet kalmamış, yargı siyasallaşmış, ‘tek adam’ın emrine girmiştir.”

‘HEDEF YALNIZCA MALTEPE CEZAEVİ DEĞİL’

“Eğer bir toplumda adalet yoksa, insan hakları ayaklar altına alınıyorsa, demokrasinin evrensel değerleri çiğneniyorsa toplumun demokratik hukuk kuralları çerçevesinde direnmesi de meşru bir hale gelmiştir” diyen Çelik, İşte bizler bu meşru ve hukuki direnme hakkımızı kullanmak için yollardayız. Yürüyoruz, yollar aşınıncaya, hedeflere ulaşıncaya kadar da yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı. Gaziantep ve birçok yerde gerçekleşen destek yürüyüşlerini “Hedefin yalnızca Maltepe Cezaevi olmadığını gösteriyor” diye niteleyen Çelik, “Hedef tam bağımsız, demokratik, laik, çağdaş bir Cumhuriyeti yeniden inşa etmektir. Adaleti esas alan sosyal hukuk devletini yeniden kurmaktır” dedi. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Denizli'den Adalet Yürüyüşü’ne kitlesel destek

SONRAKİ HABER

Tarlayı sürerken 10 metrelik mozaik buldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...