22 Haziran 2017 13:21

Gözaltına alınan 60 yaşındaki kadın kalp krizi geçirdi

Silvan’da evine yapılan baskınla gözaltına alınan 60 yaşındaki Rukyete Topdemir, nezarethanede kalp krizi geçirdi.

Paylaş

Silvan’da evine yapılan baskınla gözaltına alınan 60 yaşındaki Rukyete Topdemir, nezarethanede kalp krizi geçirdi. Topdemir’in oğlu Ali Topdemir, “60 yaşındaki bir yaşlı nasıl bir suç işlemiş olabilir” diyerek, gözaltı işlemini "akıl dışı" olarak değerlendirdi. 

Diyarbakır’ın Silvan ilçesi Yüksel Mahallesi'nde yaşayan Rukyete Topdemir’in (60) evine sabaha karşı 04.00 sularında onlarca özel harekat polisi tarafından baskın düzenlendi. Evde yapılan aramanın ardından Topdemir, gözaltına alınırken, 20 yaşındaki oğlu Ebubekir Topdemir ise polislerce darp edildi. Gözaltı gerekçesi bilinmeyen Topdemir, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Sabah saat 09.00 civarından nezarethanede kalp krizi geçiren Topdemir, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis, hastaneye kaldırılan Topdemir'in yakınlarına "Serbest kaldı" dediği öğrenildi. 

‘60 YAŞINDAKİ BİR YAŞLI NASIL BİR SUÇ İŞLEYEBİLİR’

Annesinin gözaltına alınmasına ilişkin konuşan oğlu Ali Topdemir, gözaltı için savcılıktan herhangi belgenin alınmadığını, alınmışsa da kendilerine gösterilmediğini dile getirdi. Annesinin daha önce herhangi bir sağlık sorunu olmadığını ifade eden Topdemir, “Bu devlet artık ne yaşı dinliyor ne başka bir şeyi. 60 yaşındaki bir kadın ne yapmış olabilir? Nasıl bir zarar vermiş olabilir? Hangi zihniyet hangi akılla yapıyorlar bu gözaltıları? Kalp krizi geçirdiği gibi serbest bırakılıyor. Annemi ölüme terk etmek istediler. Davacı olacağız. Annemin başına bir şey gelseydi hesabını kim verecekti? Bunun sorumlusu kim olacaktı?” diye sordu. 

Kalp krizinden sonra anjiyo olan Topdemir'in sağlık durumu iyi ancak halen yoğun bakım ünitesinde tutuluyor. (DİHABER) 
 

ÖNCEKİ HABER

Haber Bülteni - 22 Haziran 2017 Perşembe

SONRAKİ HABER

Çayeli'de, CHP'nin 'Adalet' yürüyüşüne saldırı girişimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...