22 Haziran 2017 13:02

SES: Nuriye ve Semih derhal serbest bırakılsın

SES açlık grevindeki tutuklu Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile görüştürülmedi.

Paylaş

SES Genel Merkez yöneticileri, açlık grevindeki tutuklu Eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın serbest bırakılması talebiyle eğitimcilerin tutuklu bulunduğu cezaevi önünde eylem yaptı.

Sincan Cezaevi Müdürleri ile görüşme talebinde bulunan sağlık emekçilerinin bu talebi Adalet Bakanlığının izni olmadığı gerekçesiyle reddedildi. Bunun üzerine cezaevi önünde açıklama yapan  sağlık emekçileri, “Geç olmadan Nuriye ve Semih işlerine iade edilsin” pankartı açtı. Burada konuşan SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara, “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlık durumları son derece kritik bir aşamadadır. Kaybedilebilecek vakit yoktur. Yaşam hakkını korumak, kamuoyu vicdanında onulmaz yaraların açılmasına,  izin vermemek, için Nuriye ve Semih’in talepleri kabul edilmelidir.

Tek talepleri işlerine iade edilmek olan Gülmen ve Özakça’nın bu istekleri hükümet yetkilileri nezdinde dikkate alınmalı ve 106. günle birlikte açlık grevlerinde girdikleri kritik seviye gözetilerek acilen serbest bırakılmalıdır. Sağlık ve Sosyal Emekçiler Sendikası olarak her zaman ve koşulda insanca yaşam hakkını savunmaya, üyelerimiz başta olmak üzere haksızlığa uğrayan hiçbir emekçiyi yalnız bırakmamaya devam edeceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Samsun Çarşamba'da çiftçiler karayolunu kapattı

SONRAKİ HABER

Demirtaş SEGBİS üzerinden mahkemeye katılmayı reddetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...