22 Haziran 2017 12:28

‘Hastaneye götürülmeyi beklerken sürgün edildim’

Cezaevindeki hasta tutuklulardan Hakkı Turgay ve Mahsum Arslan yaşadıkları hak ihlallerini yazdı.

Paylaş

Hasta tutuklular Hakkı Turgay ve Mahsum Arslan, yaşadıkları hak ihlallerini ve sağlık durumlarını gönderdikleri mektuplarla aktardı.

Ordu E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Hakkı Turgay, 5 ay önce Batman’da yaralı olarak gözaltına alındığını ve geçirdiği ameliyat sonrası fizik tedavi göremediği için ayağının sakat kalmayla yüz yüze olduğunu belirtti. Turgay, “Gözaltına alındıktan sonra diz kapağımdan iki ağır ameliyat geçirdim ve Batman Cezaevi’ne gönderildim. Burada iki ay kaldıktan sonra Elazığ Cezaevi’ne sürgün edildim. Zindan koşullarında fizik tedavi görmem söylendi. Bir ay Elazığ Cezaevi’nde kaldıktan sonra 7 arkadaşımla birlikte 25 Mayıs tarihinde Ordu Cezaevi’ne sürgün edildik. Cezaevinde adeta düşmanca bir tavır sergileniyor” diye aktardı.

‘İKİ KEZ SEVK EDİLDİ’

Sol omzundan sakat olduğunu ve ameliyat olması gerektiğini belirtten Mahsum Arslan ise şunları aktardı: “Tutuklu bulunduğum Muş E Tipi Kapalı Cezaevinde tedavim yapılamadığı bahanesiyle Elazığ E Tipi Cezaevi’ne sürgün edildim ve tedavim başlayamadı. En son 31 Mayıs’ta Elazığ’da girdiğim heyet de beni Dicle Üniversitesi’ne sevk etti. Ancak ben bu sevki beklerken 1 Haziran’da beni ve odamda bulunan, raporlu hasta tutuklu Mecit Yalçın arkadaşımı İskenderun Cezaevi’ne sürgün ettiler. Tedavim başlamadan bitti. Kemikte oluşan ödem yayılıyor ve sakat kalıyorum.” (Ankara/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

İhraç edilen akademisyenler: Herkes için adalet istiyoruz

SONRAKİ HABER

Samsun Çarşamba'da çiftçiler karayolunu kapattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa