22 Haziran 2017 12:26

Topbaş'ın damadı Kavurmacı 23 Ekim'de mahkemeye çıkacak

Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın da bulunduğu 3'ü firari, 30'u tutuklu 86 sanıklı TUSKON davasının duruşma günü belli oldu.

Paylaş

'FETÖ'nün iş insanları yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan ve geçtiğimiz hafta ikinci kez tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın da aralarında bulunduğu 30'u tutuklu 86 sanıklı TUSKON davasının ilk duruşması 23 Ekim'de yapılacak.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'FETÖ'nün iş dünyasına yönelik soruşturma kapsamında TUSKON yönetici ve üyesi 86 kişi hakkında dava açıldı.

İddianamede şüphelileri arasında bulunan TUSKON'un firari Başkanı Rıza Nur Meral ile firari Genel Sekreteri Mustafa Muhammet Günay hakkında, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "TBMM'Yi ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet, "Terör örgütü kurmak ve yönetmek", "suçundan ayrı ayrı 15'er yıldan 22.5 yıla, "örgüt suçu kapsamında özel belgede sahtecilik" suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Sanıklar Ramazan Erdem, Serkan Ercan ve Süleyman Tari hakkında da, "Örgüt suçu kapsamında özel belgede sahtecilik" ve "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından 8.5 yıldan 18 yıla, aralarında Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de bulunduğu 80 sanık için de "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP’den cezaevlerine bayram kartı

SONRAKİ HABER

İhraç edilen akademisyenler: Herkes için adalet istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...