22 Haziran 2017 12:15

HDP’den cezaevlerine bayram kartı

HDP il ve ilçe örgütleri, tüm siyasi tutuklulara bayram kartı gönderdi. 

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul ve Adana İl örgütleri olmak üzere birçok il ve ilçede, Abdullah Öcalan başta olmak üzere, tutuklu vekil, gazeteci, akademisyen ve siyasi tutuklulara eş zamanlı bayram kartı gönderdi. İstanbul’un 37 ilçede eşzamanlı yapılan etkinliğe binlerce kişi katıldı. 

HERKESE ADALET

Kadıköy Rıhtım'da bulunan postane önünde biraraya gelen yüzlerce kişi adalet, demokrasi, barış ve huzurun temenni edildiği mektup ve kartpostalları tutuklulara gönderdi. Mektupları atmadan önce postane önünde kısa bir basın açıklaması yapıldı. "Zindanlar yıkılsın, tutsaklara özgürlük" sloganı atan kitleye çevredeki yurttaşlar da alkışlarıyla destek verdi. 

37 ilçede yapılan basın açıklamasını HDP Kadıköy İlçe Eşbaşkanı Gül Demir okudu. Politik mahpusluk düzeyinin bir ülkenin insan hakları karnesinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu söyleyen Demir, İmralı cezaevinde tutuklu bulunan Abdullah Öcalan özelinde tüm cezaevlerinde tutuklu bulunan milletvekillerine adalet talebinde bulundu. Demir, "Kadın özgürlüğü mücadelesiyle eril zihniyeti tir tir titreten zindandaki kadın yoldaşlarımıza adalet. Eş Genel başkanlarımız Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş şahsında tüm vekillerimize adalet.Kalemlerinin onurunu koruyan gazetecilere adalet.Dahası bu metine sığmayanlar için adalet.Özgürlük mücadelesi hapsedilemez.Herkese adalet" diye konuştu.

Galatasaray Meydanı'nda bulunan Galatasaray Postanesi önündeki eylem ise, kadınlar öncülüğünde yapıldı. Pastanenin önünde biraraya gelen yüzlerce yurttaş ellerindeki kartlara özgürlük mesajları yazarak tutukluklara gönderdi. Kart gönderdikten sonra yapılan açıklamada, "Herkes için adalet" pankartı açılırken, açıklamayı HDP İstanbul İl Örgütü Eş Başkanı Esengül Demir yaptı. Eril yaptırımlar ve muameleler karşısında duran onlarca kadının da cezaevlerine konulduğunu hatırlatan Demir, 2 yılı aşkın süredir tecrit koşullarında tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan'a da bayram dolayısıyla özgürlük dileklerinin yazılı olduğu kartlar gönderdiklerini ifade etti.

Öte yandan İstanbul'un diğer 35 ilçesinde bir araya gelen binlerce kişi özgürlük ve adalet talebinin olduğu kartları tutuklulara gönderdi. 

ADANA 

HDP Adana İl Örgütü de, cezaevlerinde tutuklu bulunan HDP'li vekiller ve partililerle dayanışmak amacıyla kart gönderdi. Ellerindeki dayanışma kartları ile Merkez Postanesi önüne gelen partililer adına açıklama yapan İl Eşbaşkanı Gülseren Tural, vekillerin ve binlerce partililerin hukuksuz bir şekilde tutuklandığını söyledi. Tural, "Onlar özgür olmadıkça biz kendimizi özgür hissetmeyeceğiz. Onların özgürlüğü için demokratik zeminde mücadele edeceğiz" diye konuştu. 

Konuşma ardından grup postaneye geçerek, farklı cezaevlerinde tutuklu bulunan vekillere ve partililerine dayanışma kartı gönderdi. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Rusya'dan bir Bağdadi açıklaması daha: Öldürmüş olabiliriz

SONRAKİ HABER

Topbaş'ın damadı Kavurmacı 23 Ekim'de mahkemeye çıkacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...