22 Haziran 2017 11:16

Petrol-İş: Türkiye Petrolleri'nin devrine izin vermeyeceğiz

Petrol-İş, Varlık Fonuna devredilen Türkiye Petrolleri'nin TPIC'ye devredilme sürecinin tasfiye ve taşeronlaştırma anlamına geldiğini vurguladı.

Paylaş

Türkiye Petrolleri'nin Varlık Fonuna devredilmesinin ardından şimdi de saha hizmetlerinin taşeron bir şirket olan TPIC'ye devredilme süreci başladı. Kararın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı tarafından imzalanarak Bakanlar Kuruluna intikal ettiğini söyleyen Petrol-İş Ankara Şube Başkanı Şuayip Gül, Türkiye Petrollerinin zayıflatılmasına ve özelleştirilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Petrol-İş Ankara Şubesi, Türkiye Petrollerinin saha hizmetleri faaliyetlerinin TPIC'ye (Turkish Petroleum International Company) devredilerek özelleştirilmesine asla izin vermeyeceklerini söyleyerek mücadele edeceklerini duyurdu.

Petrol-İş Ankara Şube Başkanı Şuayip Gül yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Petrolleri'nin saha hizmetleri faaliyetlerinin TPIC'e  devredilme sürecinin başladığını belirtti. Gül, kararın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı tarafından imzalandığını belirterek Bakanlar Kuruluna intikal ettiğini kaydetti. Bu kararın Türk Petrollerinin küçültülmesi anlamına geldiğini vurgulayan Gül, devrin tasfiye ve taşeronlaştırma operasyonu olduğunu söyledi. Gül, Adıyaman, Batman, Trakya Bölge Müdürlükleri ve Ankara Genel Müdürlüğünde çok sayıda işçiyi etkileyecek olan bu devrin, istihdamın güvencesizleşmesine yol açacağını ve ekonomik ve sosyal yapıya da büyük darbe vuracağını kaydetti.

'ENGELLİ VE 50 YAŞ ÜSTÜNÜN İŞ AKDİ FESHEDİLECEK'

Kararın, Türkiye Petrollerinde engelli kadrosu dahil SGK emekliliği gelmiş 50 yaş üstü işçilerin iş akitlerinin feshedileceği anlamına geldiğini vurgulayan Gül, devrin 1 Ocak 2018 tarihine kadar tamamlanmasının öngörüldüğünü söyledi. Türkiye Petrollerinin Valık Fonuna geçmesinden sonra bu tür kararların alınmasını manidar bulduklarını belirten Gül, Türkiye Petrolleri işçileri ve Petrol-İş'in böylesi bir tasfiye ve taşeronlaştırma operasyonuna onay vermesinin asla beklenmemesi gerektiğini söyledi. Uyarılarına rağmen yanlış kararda ısrar edildiğini kaydeden Gül, "Bu devirden derhal vazgeçilmelidir! Türkiye Petrolleri'nin zayıflatılmasına ve özelleştirme uygulamalarına asla izin vermeyeceğimiz bilinmelidir. Bu yanlıştan dönülene kadar mücadelemiz tüm kararlılığıyla sürecektir" dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mimarlar Odası’ndan Şemsi Paşa Camii açıklaması

SONRAKİ HABER

Suriye ordusu, Itriye-Rakka yolunda operasyon başlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...