22 Haziran 2017 10:37

Asker zehirlenmesiyle ilgili 4 kişi tutuklandı

Manisa’da kışlada askerlerin zehirlenmesiyle ilgili tutuklama istemiyle adliyeye sevk edilen 4 kişi tutuklandı.

Paylaş

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda geçen cumartesi günü 731 askerin yemekten zehirlenmesiyle ilgili savcılığın başlattığı soruşturmada gözaltına alınanlardan dün adliyeye sevk edilen 25 kişiden 6'sı tutuklanırken, bugün adliyeye sevk edilen 23 kişiden 6 asker serbest bırakıldı. Tutuklama istemiyle adliyeye sevk edilen 8 kişiden 4'ü de bugün tutuklandı. Tutuklananlar arasında Rota Yemekçilik Şirketi Satın Alma Müdürü M.A. da bulunuyor.

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda, geçen 17 Haziran'da akşam yemeğinden sonra 731 asker rahatsızlandı. Hastanelere kaldırılan askerlerin tamamı tedavilerinin ardından taburcu edildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada ilk olarak 17 Haziran'da yemek şirketinin Manisa'daki yönetici ve çalışanı 19 kişi gözaltına alındı. Sonraki günlerdeki gözaltılar ile birlikte toplam sayı 48'e yükseldi. Dün adliyeye sevk edilen ilk 25 kişilik gruptan şirketin Genel Müdürü A.T. ile Manisa sorumlusu V.A.G.'nin de aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklandı. 16'sı savcılık tarafından, 3'ü de sulh ceza hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ASKERLERİN TAMAMI SERBEST

Soruşturma kapsamında gözaltında bulunan yemeklerin kontrolünden sorumlu subay ve astsubaylar S.Ç., S.Z., O.K.Y., A.Ö., H.Ş. ve A.A. ile yemek şirketinin satın almadan sorumlu müdürü M.A. ile diğer çalışanlar Y.H., C.E., A.Y., E.E., İ.Ü., F.E., S.S., Z.S., F.T., Y.K., H.G., H.Y., M.D., D.Y., K.Ö., S.T. emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 23 kişilik ikinci grupta yer alan askerlerin tamamı, savcılıkta ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Gözaltına alınıp, bugün adliyeye sevk edilen şüphelilerden tutuklanmaları istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderilen 8 kişiden, aralarında Rota Yemekçilik Şirketi Satın Alma Müdürü M.A.'nın bulunduğu 4 kişi tutuklandı, diğer 4'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen Zonguldak Şube Adalet Yürüyüşü'ne katılacak

SONRAKİ HABER

Baydemir: Demirtaş'ın tutuklandığı dava talimatla hazırlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa