22 Haziran 2017 09:55

Kınalıada’daki verici kuleleri 28 Haziran’da yıkılıyor

Kınalıada halkının yıllardır sağlıklarını tehdit ettiği gerekçesiyle kaldırılmasını istediği televizyon ve radyo vericileri kaldırılıyor. 

Paylaş

İstanbul Kınalıada’daki kulelerde bulunan ve halk sağlığını tehdit eden televizyon ve radyo vericileri nihayet kaldırılıyor. HDP Milletvekili Garo Paylan’a gönderilen yazıya göre; kulelerin 28 Haziran’da yıkılmasına karar verildi. 

Kınalıada’da 2009’da 14 adet olan kulelerin sayısı, ada halkının mücadelesi sonucu 2013’te 3’e düşürüldü. Ancak yıkılan kulelerdeki vericiler, kalan kulelere aktarıldığı için ada halkının maruz kaldığı radyasyon ve sinyalde azalma olmadı. HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan  tarafından yapılan açıklamada bu durum, “İstanbul Kınalıada’daki kulelerde bulunan televizyon ve radyo vericileri, yirmi yılı aşkın süredir ada halkının sağlığını tehdit etmektedir. Yerleşim yerlerine yakın vericilerin kanser vakalarında artışlara sebep olduğu ve halk sağlığını olumsuz yönde etkilediği bilimsel raporlarla sabittir” diye ifade edildi. 

Paylan ayrıca kulelerin tamamının kaldırılması yönünde mahkeme kararı olmasına rağmen, geriye kalan vericiler ve kulelerin bugüne kadar varlığını sürdürdüğünü söyledi. 

Paylan’ın girişimlerinin de neticesinde, kulelerin nihayet yıkılacağı öğrenildi. 

Yıkım tarihi ise; 28 Haziran olarak belirlendi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İşten atılan Orkide işçileri İzmirlilerden destek istedi

SONRAKİ HABER

Sağlık Bakanlığı’ndan Manisa raporu: Besin zehirlenmesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...