22 Haziran 2017 08:05

Minibüste kadına saldıran Kızılateş tutuklandı

Minibüste Melisa Sağlam'a şort giydiği gerekçesiyle saldıran Ercan Kızılateş, tepkiler üzerine yeniden çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Paylaş

İstanbul Pendik'te bir minibüste şort giydiği gerekçesiyle Melisa Sağlam'ı darbeden Ercan Kızılateş tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemede tutuklandı. Daha önce yine tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen saldırgan için tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti. Karara dönük tepkiğler üzerine savcılık karara itiraz etti, Kızılateş için tutuklama kararı verildi. Kızılateş başka bir suçtan cezası olduğu için cezaevine gönderilmişti. 

Hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "Kasten yaralama" ve "hakaret" suçlarından gözaltı kararı çıkarılan Ercan Kızılateş Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi. Kızılateş, adliye koridorunda jandarma arasında ilerlerken konuştu. "Darbettiğim yalan" diyen Kızılateş, "Görüntüler çok açık, darbetme olayı yok" dedi. Şikayetçi olduğunu söyleyen Kızılateş, "Kameraları görmüyormusunuz, tabiİ ki bana saldırdı" şeklinde konuştu.

SAVCI TUTUKLAMA İSTEDİ

Ercan Kızılateş soruşturma savcısı Mehmet Ali Yıldız tarafından alınan ifadesinin ardından “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", “Hakaret" , "İnanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" ve"Kasten yaralama" gerekçeleriyle tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi.

Mahkeme, Ercan Kızılateş'in , "tutuksuz yargılanmasına" karar vererek serbest bıraktı. Mahkeme, tutuklama istemini,  suçun "basit yaralama" kapsamında kalma ihtimalini gerekçe göstererek reddetti.  

SONRA DA TUTUKLAMA KARARI

Savcılık daha sonra tepkiler üzerine zanlının serbest bırakılmasına itiraz etti. Savcılığın itirazı kabul edildi ve Ercan Kızılateş hakkında bu suçtan dolayı tutuklama kararı verildi.

CEZAEVİNE GÖTÜRÜLMÜŞTÜ

Minibüsteki saldırıyla ilgili tutuksuz yargılanmasına karar verilen Ercan Kızılateş,  "Vergi kanuna muhalefet" suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası olduğu için tekrar cezaevine götürülmüştü.

'BÖYLE ADALETE YAZIKLAR OLSUN'

Asena Melisa Sağlam saldırganın serbest bırakılmasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Sağlam açıklamasında "Bir de hala konuşuyor utanmaz! Bu zamana kadar adalete kötü bir söz söylemedim, vicdanları olduğunu sandım. Böyle adalete yazıklar olsun!!" ifadelerini kullandı.

SALDIRGAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Sağlam yaptığı diğer bir açıklamada ise "Şahıs benden şikayetçi olduğu için, bende adliyeye ifade vermeye gidiyorum! Ne diyim inşallah ben ceza almam........" ifadelerini kullandı. 

‘SALDIRGANLAR CESARET ALIYORLAR’

Saldırganın serbest bırakılmasını Evrensel'e değerlendiren Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Adile Doğan, “Saldırganlar bu tür kararlarla cesaret alıyorlar” dedi. Başbakan Binali Yıldırım’ın Ayşegül Terzi’ye yönelik saldırının ardından yaptığı açıklamaları hatırlatan Doğan, “Binali Yıldırım, o dönem ‘Mırıldansaydı’ şeklinde bir açıklama yaptı. Ve bu şiddetin önünü açtı. Yargı bu tür olaylarda, şiddet eylemini basit bir suç olarak değerlendiriyor. Ve saldırganlara dönük caydırıcı kararlar almıyorlar. Görüntüler ortada, şiddet ortada ancak tutuklama çıkmıyor. Saldırganlar işte bu kararlardan cesaret alıyorlar. Hükümetin açıklamalarından ve yargı kararlarından cesaret alıyorlar. Bu şiddet olayı korkarız ki son olmayacak. Bu şiddet olayı memleketin gündemindeyken bu ülkeyi yönetenler çıkıp bir açıklama yapmadı. Sustular.” ifadelerini kullandı.  Şiddete karşı bugün sokağa çıkacaklarını anlatan Doğan şu ifadeleri kullandı: “Bugün, Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği, Kartal kadın dayanışması ve TOKDER’den kadınlarla Pendik Minibüsçüler Durağı’nda saat 19.00’da buluşacağız. Saldırganın serbest bırakılmasını protesto edeceğiz. Tüm kadınları şiddeti protesto etmeye  çağırıyoruz.”  

İKİNCİ AYŞEGÜL TERZİ VAKASI MI?

Melisa Sağlam'a saldıran Ercan Kızılateş'in önce gözaltına alınması, daha sonra serbest bırakılması ve ardından tekrardan gözaltına alınıp bir kez daha serbest bırakılması akıllara 'İkinci Ayşegül Terzi vakası mı?' sorusunu getirdi. Hemşire olarak çalışan Ayşegül Terzi 12 Eylül günü evine dönerken Çekmeköy'de bindiği otobüste tanımadığı bir kişi tarafından darbedilmişti. Terzi'ye tekme atan Abdullah Çakıroğlu yakalnırken, akıl hastası olduğu iddia edilip serbest bırakılmıştı. Tepkiler üzerine tekrar gözaltına alınan Çakıroğlu halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' ile 'inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' suçlarından tutuklanmıştı. Ancak Çakıroğlu daha sonra avukatlarının yaptığı itiraz sonucu serbest bırakılmıştı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Manisa'da 4.1 büyüklüğünde deprem

SONRAKİ HABER

79 kişinin hayatını kaybettiği Londra yangını sonrası istifa

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa