22 Haziran 2017 07:58

Aksaray'da yurt inşaatında işçilerden eylem

Aksaray Üniversitesi kampus alanı içinde yapılan yurt inşaatında çalışan işçiler 3 aydır ücret alamadıkları için iş bıraktı.

Paylaş

Aksaray Üniversitesi kampus alanı içine İl Özel İdare tarafından yapılan 2 bin kişilik yurt inşaatında çalışan yaklaşık 50 işçi, 3 aydır ücretlerini alamadıkları için, iş bırakıp, eylem yaptı.

Aksaray Üniversitesi kampus alanı içinde İl Özel İdaresi tarafından 39 milyon lira bedelle 2 bin kişi kapasiteli öğrenci yurdu yapılmaya başlandı. Yurdun yapımını üstelenen müteahhit firmada çalışan Osmaniyeli yaklaşık 50 işçi, ücretlerini 3 aydır alamadığını belirterek iş bırakıp eylem yaptı. 

Ücretlerini alamadıkları için Ramazan Bayramı tatili için memleketleri Osmaniye'ye gidemediklerini belirten işçiler, işverenin sürekli ücretlerini ödemeyi ötelediğini söyledi. Direniş üzerine inşaata gelen polis, işçilerin haklarını aramak için savcılığa suç duyurusunda bulunmaları gerektiğini ve eylemlerini sonlandırmaları gerektiğini belirtti. Bunun üzerine işçiler bir süre şantiye alanında bekledikten sonra sessizce dağıldı. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Köpek dostu sergi 

SONRAKİ HABER

Maltepeli veliler kreşlerde sabahçı-öğleci istemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa