Tüm Bel Sen: İnsanca çalışmak için adalet istiyoruz

Tüm Bel Sen Genel Merkezi ve İzmir Şubeleri adalet talebinin büyüdüğünü söyledi, 'Adalet Yürüyüşü bizim de yürüyüşümüzdür' dedi.

22 Haziran 2017 07:06
Paylaş

Tüm Bel Sen, yaptığı basın açıklaması ile adalet talebininin her geçen büyüdüğünü belirterek “İnsanca çalışmak ve insanca yaşamak için adalet istiyoruz” dedi.

Tüm Bel Sen Genel Merkezi ve İzmir Şubeleri gündemdeki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlatmış olduğu Adalet Yürüyüşü ile ilgili açıklama yaptı. İzmir Şube binasındaki basın toplantısına Sendikanın Genel Başkanı Erdal Bozkurt, genel merkez yöneticileri ve İzmir Şube yöneticileri katıldı.

Basın metnini okuyan Sendika Genel Başkanı Erdal Bozkurt, 15 yıllık AKP hükümetinin baskı ve hak gasplarına karşı emekçilerin ve halkların adalet talebinin her geçen büyüdüğüne dikkat çekerek, “Biz yerel yönetim emekçileri olarak demokrasi ve adaletin olmadığı bir ülkede sendikal hak ve özgürlüklerimizi kullanamayacağımızı, insanca yaşayamayacağımızı biliyoruz" dedi.

İş güvencesi, ihraç edilen, sözleşmesi feshedilen kamu emekçilerinin göreve dönmesi, özgür toplu sözlü sözleşme ve grev hakkı, OHAL'in kaldırılması, savaşsız ve şiddetsiz bir yaşam, adil bir yargı, sendikal haklar, laik modern ve demokratik Türkiye için adalet istediklerini belirten Bozkurt adalet yürüyüşünün kendilerinin de yürüyüşü olduğunu dile getirdi.

YEREL YÖNETİM EMEKÇİLERİNE ÇAĞRI

Yerel yönetim emekçilerine çağrıda buluna Bozkurt şöyle devam etti: Gün bölünme, parçalanma, örgütsüz kalma günü değildir. Gün, bugüne kadar kazanılmış haklarımızı korumak için, 2017 toplugörüşme sürecindeki taleplerimizi almak, yerel yönetim işkolunda sendikamız Tüm Bel Sen’in  kazanımı olan toplusözleşme hakkımızı korumak için dünden daha çok birleşme, dayanışma ve mücadele günüdür. Bütün yerel yönetim emekçilerini  hükümetten, partilerden, belediye başkanlarından değil, gücünü üyelerinden alan sendikamızda başata iş güvencemiz, toplusözleşme ve grev hakkımızı korumak için sendikamızda örgütlenmeye çağırıyoruz.” (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Diam işçileri: İşe dönünceye kadar mücadeleye devam

SONRAKİ HABER

Almanya’da bir Türk’e daha ajanlık suçlaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...