22 Haziran 2017 06:32

Kılıçdaroğlu: Bahçeli hükümet sözcülüğüne soyunabilir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Adalet Yürüyüşü"nün  8. günü öncesinde kendisini eleştiren Bahçeli'nin sözlerine yanıt verdi.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Adalet Yürüyüşü"nün  8. günü öncesinde Bolu'nun Gerede ilçesi yakınlarındaki Kazanlar Köyü mevkisinde yaptığı açıklamada,  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelik eleştirilerine yanıt verdi.

CHP'nin başlattığı “Adalet Yürüyüşü” yeni katılımlarla 8’inci gününde devam etti. Bugün ilk defa anons arabasından yürüyüşçülerin olası provokasyonlara karşı uyarılması dikkat çekti. 

Günlerdir süren yağışlı havadan sonra "Adalet Yürüyüşü"ne katılanlar bugün güneşli bir güne uyandı. Dün akşam Kazanlar mevkiinde verilen molanın ardından sabah saatlerinde yürüyüşçüler tekrar Bolu’ya doğru hareket etti.

CHP’nin Beykoz ve Ataşehir ilçe örgütleri de, bugün yürüyüşe dahil oldu. Sosyalist hareketlerin desteğini alan yürüyüşte, EHP Genel Başkanı Sibel Uzun da yer alırken, kendisi gibi asker kardeşini çatışmada kaybettikten sonra cenaze töreninde sarf ettiği "Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor” sözleriyle gündeme gelen ve daha sonra KHK ile ihraç edilen Yarbay Mehmet Alkan da yürüyüşe katılanlar arasındaydı. Alkan, basına yaptığı kısa açıklamada “Benim FETÖ’cü olmam söz konusu değil. Birileri FETÖ’cü arıyorsa önce aynaya sonra sağına soluna bakmalı” dedi.

‘MAHKEMELER SİYASİ OTORİTENİN EMRİNE GÖRE KARAR VERİYORSA O ÜLKEDE REJİM DEĞİŞMİŞ DEMEKTİR’

Kılıçdaroğlu, "Bugün hava çok güzel hepimizin şansına. Huzur içinde beraber yaşayacağımız bir  Türkiye arzu ediyoruz. Terörün kavganın olmadığı, huzurun egemen olduğu bir Türkiye istiyoruz. Adalet için çalışıp, uğraşacağız. Toplumun her kesiminden olumlu tepkiler geliyor. Bütün vatandaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Bu desteğin bizim için çok önemli olduğunu söylememek istiyorum. Ben yürüyorum evinde oturan hanım, tarlada çalışan çiftçi, sanayici, yargıçlar herkes için yürüyorum. Yeter ki bu ülkeye adalet gelsin. Adaletin olduğu bir Türkiye'de hepimiz huzur içinde yaşayacağız. Adaletin olduğu bir ülkede emin olun hepimiz huzur içinde yaşayacağız. Adalet, hukuk baskı aracı olarak kullanılıyorsa mahkemeler siyasi otoritenin emrine göre karar veriyorsa o ülkede rejim değişmiş demektir" diye konuştu. 

‘YÜRÜYÜŞÜMÜZE ADALET DİYE BAŞLADIK, ADALET DİYE SONLANDIRACAĞIZ’

Kılıçdaroğlu, "Demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin bütün araçları ile yürürlükte olmasını, cumhuriyetimizi savunalım din ve vicdan özgürlüğünü, sosyal devleti savunalım. Kimse aç ve açıkta kalmasın. Bütün bunların üzerine adaleti inşa edelim. Güvenpark'ta başlattığımız yürüyüşümüze adalet diye başladık, adalet diye sonlandıracağız. Hepinize adaletli günler diliyorum" dedi.  

 {{324386}}

‘KENDİ ÜLKEMİ SEVİYORUM, HİÇBİR ZAMAN BAŞKA BİR ÜLKEDEN ÖZEL BİR DESTEK ARAYIŞINA GİRMEDİM’

Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelik eleştirilerine yanıt veren Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: "Ben kendi ülkemi seviyorum, hiçbir zaman başka bir ülkeden özel bir destek arayışına girmedim ve girmeyi hiçbir zaman düşünmedim. Bu ülkenin insanlarıyla birlikte mücadele etmek, yürümek benim için onurdur. Adalet herkese lazım. Rabbimiz, 'adaletle hükmedin' diyor. Bu nedenle adalet soylu bir kavramdır. 

‘SAYIN BAHÇELİ ELEŞTİREBİLİR, CANI SAĞOLSUN HÜKÜMET SÖZCÜLÜĞÜNE DE SOYUNABİLİR’

Sayın Bahçeli eleştirebilir, canı sağolsun. İstediği kadar eleştirebilir. Hatta bana göre hükümet sözcülüğüne de soyunabilir. Benim için hiçbir sorun yok. Hayatım boyunca ne Pensilvanya'ya gittim ne Pensilvanya ile konuştum. Açın Gülen rahatsız olduğu dönem kime teşekkür ettiği var orada. Genel Başkan olarak sadece benim adım yok. Ben bu ülkenin birliği ve dirliği için mücadele ediyorum. Bu ülkede kan akmasın diyorum. Barış olsun, adalet olsun istiyorum. 

‘ADALETİ SAVUNUYORUM BAHÇELİ DE SAVUNUYORSA  YANIMA GELSİN BENİMLE BİRLİKTE YÜRÜSÜN’ 

Adaletin olmadığı bir yerde insanın hayatının bir önemi yoktur. Bunu savunuyorum. Bahçeli de savunuyorsa  yanıma gelsin benimle birlikte yürüsün. Hayır ben bu ülkede adalet istemiyorum diyorsa demeç vermeye devam etsin. Bence bir sakıncası yok." 

BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMASI 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun yaptığı yürüyüşü eleştirmiş ve "Yürüyün yürümesine de, aman düşmeyin; yarı yolda üşenip geri dönmeyin. Soluğunuz yeterse Pensilvanya'ya kadar gidin, geri gelmeyin" ifadelerini kullanmıştı. 

İHRAÇ EDİLEN AKADEMİSYENLER YÜRÜYÜŞE DESTEK VERDİ

Barış bildirisine imza attıkları için ihraç edilen Barış için Akademisyenler Adalet Yürüyüşü'ne destek verdi. Adalet Yürüyüşü’ne katılan akademisyenler ‘Bilim itaat etmez’ ve ‘Saray’ın İbişi olmayacağız’ dövizleri ile yürüdü.

KOCAELİ DEMOKRASİ GİRİŞİMİ, CHP'NİN BAŞLATTIĞI ADALET YÜRÜYÜŞÜNE KATILDI

CHP İzmit ilçenin çağrısıyla Bolu Gerede'de yürüyüşe katılan Kocaeli Demokrasi Girişimi üyeleri, Adalet Yürüyüşüne destek verdi.

Sabahın ilk ışıklarıyla İzmit'ten yola çıkan Kocaeli Demokrasi Girişimi ve bazı CHP üyeleri, Bolu Gerede'de Kemal Kılıçdaroğlu'nu karşıladı. Burada yürüyüşe dahil olan Kocaeli Demokrasi Girişimi sözcüsü Bekir Yurdagül, Arzu Erkan, Çetin Ak, Ali Buğdacı, Ali Haydar Konca ve eşi, gün boyu Adalet Yürüyüşünde oldu. Kocaeli Demokrasi Girişimi üyeleri gün sonunda Kocaeli'ye geri döndü.

YÜRÜYÜŞÜN 8. GÜNÜ YENİÇAĞA'DA TAMAMLANDI

Yürüyüşü'nün 8'inci günü Bolu'nun Yeniçağa ilçesine bağlı Şahnalar Köyü Mevkii'nde sona erdi. Yürüyüşün ikinci etabına Kardeş Türküler, Suavi, Eşber Yağmurdereli ve TMMOB eşlik etti. Yürüyüşün öğleden sonraki bölümü sağnak yağmur altında gerçekleştirildi. Adalet Yürüyüşçüleri, geceyi Yeniçağa ilçesine 5 kilometre kala yol kenarında bulunan bir tesiste geçirecek.

TEHDİTLERLE YÜRÜYÜŞÜ HEDEF ALDILAR

Öte yandan İzmir'de bir grup, 'Adalet Yürüyüşü'nü hedef alan tehditlerin yer aldığı bir video yayınladı. Videoda grubun “Bizler ümmetin liderinin, reisin ağzından çıkacak tek bir kelimeye bakıyoruz. Tek kelimesiyle bu hak yolda bırak senin gibi yürümeyi ölürüz, şehadet için koşar öldürürüz” ifadeleri yer alıyor. Tehdit içeren videoyla ilgili CHP İzmir Milletvekili  Tacettin Bayır, suç duyurusunda bulundu.

Bayır, videoya ilişkin tepkisini ise “Bizler adalet için yürüyoruz. Haksızlığa uğramış herkes için yola çıktık. Bir gün adalet herkese gerekli olacak. Bizler barış, kardeşlik ve huzurdan bahsederken bu tarz olayların yaşanması oldukça düşündürücü ve üzücü. Vaktiyle dindar ve kindar nesiller geliyor, demişlerdi. Türkiye nereye gidiyor. İnsanlık nereye gidiyor. Bugün AKP’ye oy vermiş, biri de yarın bir haksızlığa uğrayabilir. Bizler onlar için de yürüyoruz” ifadeleriyle dile getirdi. (HABER MERKEZİ)

  • Tehdide ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulunuldu

ÖNCEKİ HABER

Bitlis Tatvan'da çatışma: 2 asker hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Dünya nüfusu 2023'te 8 milyara ulaşacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...