22 Haziran 2017 01:37

ÇED heyeti usulsüzlük yaptı!

Bayramiç'e bağlı Kurşunlu Köyü’nde halkın engellediği ÇED toplantısıyla ilgili ÇED heyetinin usulsüzlük yaptığı ortaya çıktı.

Paylaş

Damla YELTEKİN
İzmir

Çanakkale Bayramiç İlçesine bağlı Kurşunlu Köyü’nde feldspat madeni için yapılmak istenen ancak halkın engellediği ÇED toplantısıyla ilgili ÇED heyetinin usulsüzlük yaptığı ortaya çıktı. 

Çanakkale Barosu Avukatı Güneş Pehlivan, “Zafer Madencilik feldspat madeni projesi ve taş kırma eleme projesi için geldi ancak köy kahvesine girmedi. Köyün girişindeki yolda araçlarından ayrılmadan firma yetkilileri ve bakanlık görevlisi bir tutanak tutmak istedi. Biz bu tutanağı takip ettik ve ‘Köy halkının bilgilendirilmek istemediğini bu nedenle köyden ayrıldıklarını’ tutanağa geçmek istediler ancak toplantının yapılmadığını tutanağa geçmediler” dedi.

Pehlivan, ‘Toplantı yapılmıştır, köy halkına sorulmuştur, köy halkı bilgilenmek istemediğini söylemiştir’ şeklinde tutanağa geçirilmek istenen ibarenin usule uygun bir toplantının yapıldığı algısını yaratmak için olduğuna dikkat çekti.

Köy muhtarı, kitle örgütleri ve köy halkının mücadelesiyle bir tutanak tutulduğunu kaydeden Pehlivan, “Ama bu sefer de toplantının yapılmadığı tutanağa geçirilmek istenmedi ve köy muhtarına tutanak imzalatılmak istenmedi” dedi.

Tutanağın muhtar tarafından ‘toplantı yapılamadı’ şehriyle imzalandığını bu nüshasının kendilerine verilmediğini ifade eden Pehlivan, “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne gelerek temin edebilirsiniz dendi. Bu açıkça hukuka aykırıdır. Eğer, ortada bir tutanak tutulacaksa, her kim imzalayacaksa, taraf sayısı kadar ıslak imzalı tutanak düzenlenmeli ve o kişiye de derhal olay yerinde tutanak verilmedir” ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ HABER

Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'nin taşınması tepki çekiyor

SONRAKİ HABER

PETKİM işçisi OHAL ve patron kuşatmasında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa