11 Temmuz 2012 10:11

İspanya kemer sıkmaya devam ediyor

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, bu sabah yaptığı ve 1 saat 15 dakika süren parlamento toplantısında, alınan yeni kemer sıkma önlemlerini açıkladı. Kamu harcamalarının yeniden düzenlendiği önlemler, oldukça büyük kesintiler içeriyor.İspanyol gazetesi El Pais’in haberine göre Rajoy, parlamentoda yaptığı konuşm

İspanya kemer sıkmaya devam ediyor
Paylaş

İspanyol gazetesi El Pais’in haberine göre Rajoy, parlamentoda yaptığı konuşmada, İspanya’nın ekonomik durumunun ne kadar vahim olduğunu belirttikten sonra, bu önlemlerin çalışanlaın hoşuna gitmese de gerekli olduğunun altını çizdi. Ayrıca, bu önlemlerin alınmaması durumunda İspanya’da kamu sektörünün geleceğinin büyük bir tehlike altında olduğunu belirtti.

Yapılan yeni düzenlemelere göre KDV oranları %18’den %21’e çıkarıldı. Yerel yönetimlerin bütçelerinde 3.500 milyon avro, bakanlıkların ödeneklerinde 600 milyon avro kesinti yapıldı. Rajoy kesintilerin detaylarını açıklarken parlamentoda muhalefetin büyük protestosuyla karşılaştı.

İspanya’daki kemer sıkma önlemlerinin, Avro Bölgesi maliye bakanlarının verileceğini açıkladığı 30 milyar avro kredinin karşılığı olarak uygulandığı düşünülüyor.

Bu arada İspanyol madenciler, yapılan kesintileri protesto etmek amacıyla Madrid’de bugün büyük bir eylem yapmaya hazırlanıyor. Sendikalar kesintilerin 30 bin kişiyi işsiz bırakabileceğini belirtirken, eyleme 25 bin kişinin katılması bekleniyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Tahir Canan için tahliye talebi sunuldu

SONRAKİ HABER

Erdoğan'a göre TOKİ de KPSS de başarılı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...