11 Temmuz 2012 09:04

EMEP: Yasak kararı çözümsüzlükte ısrardır

DTK ve BDP’nin 14 Temmuzda düzenlemek istediği ‘Özgürlük İçin Demokratik Direniş’ mitinginin Diyarbakır valiliği tarafından yasaklanmasını kınayan Emek Partisi (EMEP) Bölge Örgütü, yasak kararının provokatif olduğunu belirterek, Diyarbakır valiliğini yasakçı politikalardan vazgeçmeye çağırdı.

EMEP: Yasak kararı çözümsüzlükte ısrardır
Paylaş

‘YASAKLAMA KARARI PROVOKATİF’

EMEP Bölge Örgütü tarafından yapılan açıklamada yasaklama kararının hukuk dışı olduğu belirtilerek “Bu ülkede Kürtler, emek ve demokrasi güçleri ne zaman talepleri için alanlara çıkmak istese karşılarına AKP’nin ‘ileri demokrasi’si çıkarılmakta; eylemler sudan gerekçeler öne sürülerek yasaklanmaktadır. Ama bilinmelidir ki dün olduğu gibi bugün de bu baskı ve yasak politikaları halkın gücü ve kararlılığı karşısında yenilgiye uğrayacaktır. Bu yasaklama kararı provokatiftir ve dün Diyarbakır Newroz’unda olduğu gibi 14 Temmuzda da boşa çıkarılacaktır” denildi.  

‘AKP HALK İRADESİNİ YİNE YOK SAYDI’

AKP ve bürokratlarının, düzenleme komitesi milletvekillerinden oluşan mitingi yasaklamasının, hem Kürt halkının demokrasi ve özgürlük taleplerini görmezden gelmek, hem de Kürtlerin meclisteki yasal temsilcilerini tanımamak anlamına geldiği ifade edilen açıklamada “AKP Hükümeti, Kürt sorununun çözümünde belirleyici bir konumda bulunan Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin son bulması ve Öcalan’ın özgürlüğü için yapılan mitingi yasaklayarak bir kez daha sorunu muhataplarıyla müzakere ederek çözmek istemediğini göstermiştir. Kürt halkının taleplerini ve temsilcilerini yok sayma politikası, 30 yıldır bu ülkeye kan ve gözyaşından başka bir şey getirmemiştir” denildi.  

“Emek Partisi Bölge Örgütü olarak Diyarbakır valiliğini bu yasakçı politikalardan vazgeçmeye çağırıyoruz” denilen açıklamada, Emek Partisi Bölge Örgütünün askeri ve siyasi operasyonların son bulması ve Öcalan’ a yönelik bir yılı bulan tecridin kaldırılması için 14 Temmuzda yapılacak mitinge katılacağı belirtildi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Akdeniz'de göçmen trajedisi: 54 ölü

SONRAKİ HABER

Tahir Canan için tahliye talebi sunuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...