21 Haziran 2017 20:01

Antalya'da adalet çadırından sonra sandalyeler de yasaklandı

CHP Antalya İl Başkanlığı tarafından kurulan 'adalet çadırı'nı OHAL gerekçesiyle kaldıran Antalya Valiliği, şimdi de masa ve sandalyeleri yasakladı.

Paylaş

Antalya İl Başkanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne 20 Haziran akşamı kent merkezi ve ilçelerde eş zamanlı çadır kurarak destek verdi.

20 Haziran akşamı 21.00- 23.00 saatleri arasında kent merkezindeki Aydın Kanza Parkı içerisinde kurulan 'adalet çadırı'nda ilk nöbeti tutan CHP'liler, 21 Haziran'da da yine aynı saatte parkta bir araya geldi. Ancak CHP'nin 'adalet çadırı' Antalya Valiliğince OHAL gerekçe gösterilerek kaldırıldı.

Valilik kararının ardından CHP İl Gençlik Kolları tarafından bu kez park içerisine minyatür bir çadır kuruldu. Çadırın her iki tarafına 'adalet' yazılı dövizler asan CHP'liler, saat 23.00'e kadar nöbet tuttu. Partililerle 'adalet nöbeti' tutan CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, minyatür çadırın bir sembol olarak park içerisinde duracağını, kaldırılmasını beklemediklerini söyledi.

Başkanı Erdem, “OHAL nedeniyle Antalya Valiliğinin talebidir. CHP olarak mağdur olmamıza rağmen talebi kabul ettik. Adaletin olmadığı yerde çadır da olmayacaktır. Sembolik de olsa mini çadırımızı buraya koyduk. Adalet sağlanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

MASA VE SANDALYE YASAĞI

CHP'liler 'Adalet Yürüyüşü'ne desteklerini 21 Haziran'da da sürdürdüler. Partilileri minyatür çadırın yanına yerleştirdikleri sandalye ve masalarda oturarak nöbet tuttu. Akşam saatlerinde parka gelen CHP'liler, yeni bir OHAL kararıyla karşı karşıya kaldı.

Nöbet tutmak için gelenler, Muratpaşa Belediyesi'nin temin ettiği plastik masa ve sandalyelerin yerinde olmadığını gördü. CHP'liler, bir süre masa ve sandalyelerin nereye götürüldüğünü araştırdı. Bu sırada Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden bir görevli, sandalye ve masaların OHAL gerekçesiyle kaldırıldığını bildirdi. Karara tepki gösteren partililer parktaki ağaçların altına serdikleri halı ve kilimlere oturarak nöbete devam etti.

CHP İl Başkanı Mustafa Erdem yaptığı açıklamada, “Gün geçtikçe buradaki müdahalenin arttığını görüyoruz. Sandalyelerimiz, masalarımız vardı geldik onlar da yok. Ama biz bu adalet nöbetimizi programımız ölçüsünde sonuna kadar götüreceğiz. Sandalye ve masaları emniyet güçleri toplamış. Uzlaşı kültürümüzü sonuna kadar sürdürüp ülkede adalet sağlanana kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Öte yandan CHP'liler, dün sembolik olarak kurdukları minyatür çadırı kaldırdı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP'den 'adalet yürüyüşü'ne destek

SONRAKİ HABER

Erdoğan: STK'lar devletin karşıtı değil tamamlayıcısıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...