21 Haziran 2017 14:15

Lice’de zırhlı araç kazasında yaşamını yitirenler defnedildi

Lice’de polise ait zırhlı aracın bir otomobile çarpması sonucu yaşamını yitiren 5 yurttaşın cenazeleri toprağa verildi. 

Paylaş

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Fis köyü ovasında polise ait zırhlı aracın, sivil bir otomobile çarpması sonucu olay yerinde yaşamını yitiren 5 sivil yurttaşın cenazeleri, Diyarbakır merkez Yeniköy Mezarlığı’nda önceki gün akşam saatlerinde kitlesel bir törenle defnedildi. Cenaze törenine HDP Diyarbakır Milletvekilleri Sibel Yiğitalp ve Ziya Pir, HDP ve DBP yöneticilerin yanı sıra binlerce yurttaş katıldı. 

Yaşamını yitiren ve aynı zamanda akraba olan Mahmut Öner (74), Mevlüt Dağtaş (64), Abdulhamit Dağtaş (63), Fikri Demirbaş (53) ve annesi Zeynel Demirbaş’ın (76) cenazeleri yan yana defnedilirken, törende duygusal anlar yaşandı. Törende, yaşamını yitirenlerin aileleri kazaya sebep olan polislere tepki gösterdi. 

Yaşamını yitiren her 5 yurttaşın da dün aynı bölgede özel harekat polislerini taşıyan midibüsün, yolcu minibüsüne çarpması sonucu yaşamını yitiren 2 sivil yurttaşın taziyesinden Diyarbakır’a döndükleri öğrenildi. 

HDP: BAĞIMSIZ HEYET İNCELEME YAPSIN

Halkların Demokratik Partisi (HDP) de yaptığı yazılı açıklama ile bağımsız heyetler eliyle incelenerek rapor hazırlanmasını istedi. Açıklamada, “Panzerler ve zırhlı araçlar Kürt kentlerinin sokaklarında ölüm makineleri olarak çalışıyor. Daha önce bir zırhlı araç bir evin duvarını yıkarak 2 çocuğun yataklarında ölmelerine neden olmuştu. Yine geçtiğimiz günlerde Lice’de trafiğe kapalı alanda bir yaşlı anayı polis panzeri ezerek katletti. Kolluk kuvvetlerinin işledikleri insanlık dışı bu suçlar ne yazık ki gerektiği gibi soruşturulmamakta, suçlular cezalandırılmamaktadır. Çünkü bu uygulamalar, bu fütursuz davranışlar, bu siyasi infazlar kimi amir mercilerin bilgisi dahilinde ve teşvikleriyle gerçekleşmektedir” ifadeleri yer aldı. Yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı dilenen açıklamada şöyle devam edildi: “Bu infazlar konusunda hukuk alanındaki çabalarımızı sürdüreceğimizi vurguluyoruz. İnsan hakları örgütlerinden, sivil toplum kuruluşlarından ve konunun uzmanı bağımsız kişilerden oluşan bir heyetin bu durumu incelemek ve bir rapor hazırlamak üzere bölgeye gitmesini öneriyoruz.” (Diyarbakır/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Hasankeyf’den Sur’a Kent Kırımını Durduralım Çalıştayı

SONRAKİ HABER

Bolu'da akıma kapılan işçi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...