21 Haziran 2017 13:02

Antalya’da kadın öğretmenlere taciz ve mobbing iddiası

Antalya'da bulunan Metin Çiviler Anadolu Lisesi müdürünün kadın öğretmenlere sözlü taciz ve mobbing yaptığı iddia edildi. 

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

Eğitim Sen Antalya Şubesi, kentteki Metin Çiviler Anadolu Lisesinde görev yapan 11 kadın öğretmenin, okul müdürü tarafından sözlü taciz ve mobbinge uğradıkları iddialarına ilişkin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştü.

Görüşmeye dair gazetemize bilgi veren Eğitim Şube Başkanı Kadir Öztürk, “Metin Çiviler Anadolu Lisesinde bir grup öğretmen şubemize gelerek, okul müdürü R.E. tarafından sözlü taciz ve mobbinge uğradıklarını söyledi ve daha önce yazdıkları dilekçeleri bize verdiler.

Bu konuda şubemizden hukuki yardım talep ederek İl Milli Eğitim Müdürü ile bu konuyu görüşmemizi istediler. Biz Eğitim Sen olarak hiçbir sendika ayrımı yapmadan tüm eğitim emekçilerinin sorunlarına sahip çıkacağımızı kendilerine bildirdik ve İl Milli Eğitim Müdürüyle görüşerek şikayet dilekçelerini sundum. İl Milli Eğitim Müdürümüz konuyla ilgileneceğini ve ne gerekiyorsa yapılacağı konusunda bize güvence verdi. Eğitim Sen Antalya Şubesi olarak bu olayın takipçisi olacağız” dedi. Gazetemize konuşan Eğitim Sen Antalya Şubesi Avukatı Nusret Gürgöz de, okul müdürü hakkında geçtiğimiz hafta savcılığa ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne suç duyurusunda bulunduklarını aktardı. 

ÖNCEKİ HABER

CİSST'ten kadın tutuklular için 'ücretsiz ped' kampanyası

SONRAKİ HABER

Demirtaş hakkında Şırnak’ta açılan dava ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...