21 Haziran 2017 11:44

DİHA muhabirlerinin haberine takipsizlik

KHK ile kapatılan DİHA’nın muhabirleri Gökhan Öner ve Kenan Koç’un geçen yıl yaptığı haberden dolayı açılan soruşturma takipsizlikle sonuçlandı.

Paylaş

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı'nda (DİHA) 5 Ekim 2016 tarihinde Gökhan Öner ve Kenan Koç imzası ile paylaşılan "Polis organizeli uyuşturucu ağını anlattı" başlıklı habere dair açılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Haberin yayınlanmasının ardından Öner, Koç ve N.G. olarak kodlanan haber kaynağı hakkında polisin başvurusu üzerine "Hakaret" soruşturması başlatılmıştı.

Polisler A.G., E.S. ve H.Ç.'nin şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada savcılık, "Kovuşturmaya Yer Olmadığına" dair karar verdi. Savcılık kararında muhabirler Öner, Koç ve N.G. hakkında polislerden alınan ifadede A.G. ve E.S.nin şikayetçi olduğu, H.Ç.nin ise şikayetçi olmadığını beyan ettiğine yer verildi. Savcılık kararının devamında "Soruşturma konusu haber incelendiğinde; müştekilerin ad ve soyadlarının ilk harfleri ile belirtildiği, haber metninde müştekilerin kişisel haklarının ihlal edildiğine yönelik ve itibarlarının zedelendiğine yönelik delil bulunmadığı, basının haber verme hakkı kapsamında değerlendirilmesi gerektiği, bu suretle suçun unsurlarının gerçekleşmediği anlaşılmakla..." ifadelerine yer verdi.

Öte yandan yapılan haberin ardından konuya dair ilgili kişiler hakkında herhangi bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığına dair yetkili kurumlardan bu güne kadar bir açıklama yapılmadı.

Haberin ilgili kısmı şöyle:

'POLİS 50 METRE ÖTEDE UYUŞTURUCU İÇENLERİ İZLEDİ'

M. Ş. adlı şahsın Sultanhisar İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis E. ile birlikte uyuşturucu ticareti yaptığını belirten N.G., E. adlı polisin özellikle Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı mahallelerde gençleri kumara da teşvik ettiğini ifade etti.

Sultanhisar Gazi İlköğretim Okulu arkasında bulunan portakal bahçesinin içerisinde yaklaşık 70 kök kenevirin İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli M.M. adlı polisin kontrolünde ekildiğini aktaran N.G., H.Ö. ve A.O. adlı şahısların kenevirleri daha sonra tarladan çaldığını söyledi. N.G., kenevirlerin çalınması ardından M.M. adlı polis ile H.Ö. ve A.O. adlı şahısların Sultanhisar Çarşı Meydanı'nda birbirlerini tehdit ettiklerini ifade etti. N.G., Şehitler Parkı'nda M.Ç., Ö.Ö. ve Y.Ç. adlı kişilerin "jameyika" diye tabir edilen sentetik uyuşturucuyu içerken 50 metre ötelerinde oturan M.M. adlı polisin duruma hiç müdahale etmeden izlediğini 5 arkadaşıyla tanıklık ettiğini söyledi.

'POLİS ESRAR TARLALARINI KORUYOR'

Salavatlı Altı Çifte Kahveler mevkii altında bulunan DSİ sulama kanalının alt tarafında bulunan esrar tarlasının krokisini çizerek İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde 3 yıldır görevli olan A. adlı polis ve Hilvanlı İzol aşiretine mensup olduğunu belirten bir polise ihbar etti ğini belirten N.G., polisin uzun zaman ihbarın üzerine gitmediğini aktardı. Daha sonra A. adlı polisin 0542 772 83 46 numaralı cep telefonundan kendisini arayarak iki gündür jandarmayla ortak operasyon yürüttüklerini ifade ettiğini kaydeden N. G., operasyon sonrası esrar tarlasına gittiğini ancak 2-3 kök dışında diğer esrarların hala tarlada durduğunu ve polisin adresi bildiği halde müdahalede etmediğinin altını çizdi.

Yukarı Kavaklı Mahallesi'nin Yaren Dede mevkiinde bulunan bir alanda ise kameralarla korunan bir esrar tarlası olduğunu ve bu tarla etrafında da E. isimli polisin göründüğünü aktaran N.G., polis ve jandarmaların 41 plakalı bir Doblo araçla tarlaya gelip gittiğini söyledi. (Aydın/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Uşak'ta kedi katliamı: 'Komşum, köpeklerine öldürttü'

SONRAKİ HABER

CHP MYK'sı Adalet Yürüyüşü güzergahında toplandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...