21 Haziran 2017 11:29

Godskesen partisinden istifa etti

Norveç'te Milletvekili Ingebjørg Godskesen, İlerleme Partisi’nden (FrP) istifa etti.

Paylaş

Mahmut ALGÜNERHAN
Oslo

Norveç'te iktidarda olan sağcı koalisyon hükümetin ortaklarından olan ve yabancı karşıtı olarak bilinen İlerleme Partisi’nde (FrP), bir dönemden beri süren iç çatışmadan sonra kadın milletvekili Ingebjørg Godskesen partisinden istifa etti. Avrupa Konseyi raportörü olan Godskesen, istifasından sonra yaptığı açıklamada partisini Türkiye’deki rejimle partiyi karşılaştırdı.

Ingebjørg Godskesen partisi ile ilk anlaşmazlığı, kendisinin milletvekili seçildiği Aust- Agder bölgesindeki belediyelerin  birleştirilmesine karşı çıkmasıyla başladı. Godskesen, bu ayın başında FrP’nin Meclis gurubuyla ilişkisi kesilerek, belediyelerin birleştirilmesine karşı oy kullanmıştı. FrP’nin ise buna cevabı Godskesen’i uluslararası pozisyondaki Avrupa Konseyi ile İskandinav Konseyi görevlerinden aldı. FrP, açıklamasında Godskesen görevlerinden alınmasını bir cezalandırma olmadığını öne sürerek, kendisine karşı bir güvenliksiz oluştuğunu iddia etti. 17 yıl partisinde çalışan Godskesen istifasından sonra yaptığı açıklamada maruz kaldığı uygulamalar nedeniyle partide üye olarak kalmasının zor olduğunu belirtti.

TÜRKİYE KARŞILAŞTIRMASI YAPTI

Godskesen, uluslararası görevlerinden alınmayı beklemediğini belirterek, bu durumu referandum döneminde gittiği Türkiye ile karşılaştırarak şunları söyledi: “Bu Türkiye raportörü görevimi  hatırlatıyor. Orada insanlar bir şeyi yapmadan işlerini kaybediyorlar, pasaport ve kağıtlarından mahrum ediliyorlar ve gerçekten ölü olarak yaşıyorlar.”

VG adlı gazetenin haberine göre; Ingebjørg Godskesen Avrupa Konseyi’nin yedek üyesi olarak Türkiye’deki referandumda gözlemci olarak bulunmuş, Türk yönetimini eleştiren iki rapor hazırladığı ve bu raporlardan birinin Avrupa Konseyi’nin gözetiminde olduğunu belirtiliyor.

ÖNCEKİ HABER

Ramazan Bayramında hava sıcaklığı normalin üzerinde olacak

SONRAKİ HABER

Uşak'ta kedi katliamı: 'Komşum, köpeklerine öldürttü'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa