21 Haziran 2017 10:39

Tüm-Bel Sen: Avcılar Belediyesi’nde adalet istiyoruz

İkramiyeleri ödenmeyen Tüm-Bel Sen üyeleri, CHP'li Avcılar Belediyesi'ne 'Adalet' çağrısı yaptı.

Paylaş

İstanbul Avcılar Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesinden doğan ikramiye haklarını alamayan  Tüm-Bel Sen üyesi emekçiler, belediye önünde açıklama yaparak “Avcılar Belediyesi’nde adalet istiyoruz” dedi. Belediye-İş İstanbul 2 No’lu Şube yöneticilerinin de destek verdiği açıklamada belediyenin tutumu eleştirildi. “Bizler ülkede adalet dediğimiz gibi işyerinde de adalet diyoruz” diyen Tüm-Bel Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Kadri Kılıcı, “Avcılar Belediyesi’nde çalışan emekçiler haklarını alamadıkları gibi seslerini duyuracak bir merci de bulamamaktadır. Avcılar Belediyesi toplu iş sözleşmesiyle kamu emekçilerinin kazanılmış haklarını geciktirmeyi, zamanında ödememeyi, alışkanlık haline getirmiştir. 2016 yılında ödenmeyen 2 ikramiye, 2017 yılında da 2 ikramiye olmak üzere toplamda 4 ikramiyemiz ödenmemiştir. Mühendis, mimar, tekniker, kadrolarında çalışan emekçilerin arazi tazminatları 2015 yılından bugüne kadar ödenmemiştir. Geçtiğimiz mart ayında maaşlar gününde ödenmedi. Bu iş yerinde emekçiler sürekli haklarının tam ödenmemesiyle karşı karşıya kalmaktadır. Haklarının zamanında verilmesini isteyen emekçilerin ve sendikamızın taleplerine karşı her defasında belediye başkanı ya kulak tıkamakta ya da verdiği sözü tutmamakta.

TOPLANTI İÇİN YER VERİLMEDİ

İşyerinde yaşanan sorunları üyeleri ile konuşmak için belediyeden yer istediklerini ve belediyenin bu talebine karşılık vermediğini aktaran Kılıcı şöyle devam etti: “Üyelerimizle yapacağımız toplantıya belediye var olmasına rağmen yer vermedi. Bu nedenle geçen hafta üyelerimizle belediye önünde parkta toplantı yaptık. AKP iktidarının yöntemlerini kullanarak bizi engelleyemezsiniz. Belediye yönetimi bu tavrıyla ikramiyeleri ödemeyerek haksızlık yaptığı gibi emekçileri susturmak istemiştir. Haksızlığa uğrayan emekçiyi susturmak, haklarını istemesini engellemek güç gösterisidir, şiddettir. İşyerindeki sorunları dile getiren, bu haksızlıklara dur diyen sendikamız ve üyelerimiz de 3 yıldır baskı altındadır.”

LÜTUF DEĞİL HAKKIMIZI İSTİYORUZ

Aylarca emekçilerin maaşlarını ödemeyen Avcılar Belediyesi yönetiminin müdürler ve başkan yardımcılarına ekstra olarak ödenen mesai paralarının ise hiç aksatılmadan günü gününe ödendiğine dikkat çeken Kılıcı, “Buradan soruyoruz; sadece bu yöneticiler mi ev geçindiriyor, çocuk büyütüyor. Diğer emekçilerin ihtiyaçları neden görmezden geliniyor? Yönetimin adalet anlayışı bu mudur? Sendikamız Avcılar Belediyesi’nde adalet istemeye devam edecektir. Buradan bir kez daha hatırlatmak isteriz; tüm işleri yapanlar haklarını önemsemediğiniz emekçilerdir. Onlar emeklerinin, alın terinin karşılığını istiyorlar. Sizlerden lütuf beklemiyorlar. Aldıkları maaşlarla evlerini geçindirmekte zorlanan emekçilerin bütçelerini zorlamaya hakkınız yok” diye konuştu

YA GÖRÜNDÜĞÜNÜZ GİBİ OLUN, YA DA OLDUĞUNUZ GİBİ GÖRÜNÜN

Açıklamaya katılarak destek veren Belediye-İş İstanbul 2 No’lu şube Başkanı Erol Özdemir de şöyle konuştu: “Bir şey talep ederken kendi kapımızın önüne de bakmamız gerekiyor. Biz sendikaların haksızlığı kimin yaptığına bakmaksızın haksızlığa karşı çıkması ortak görevimizdir. Önce insan şiarıyla yola çıkan belediye başkanımız buradaki emekçilerin taleplerini görmezden gelmemelidir. Emekçilerin haklarına kulak verin ki adil bir ülkeyi birlikte inşa edelim. Aksi  halde biz sizin samimiyetsizliğinizi burada kamuoyuyla paylaşmak zorunda kalırız. Ya göründüğünüz gibi olun, ya da olduğunuz gibi görünün. İnsan ya halktan, emekçiden yanadır ya da onların karşısındadır.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Yarkadaş, ‘yargıya talimat'ın belgesini yayınladı

SONRAKİ HABER

Elazığ'da Adalet Yürüyüşü gerçekleştirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...