11 Temmuz 2012 05:03

Halkevleri üyeleri serbest bırakıldı

Halkevleri’nin 4+4+4’e karşı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yaptığı eylemde gözaltına alınan 34 kişi Çağlayan Adliyesi'nde savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde dün gözaltına alınan 34 kişi bugün Çağlayan Adl

Halkevleri üyeleri serbest bırakıldı
Paylaş

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde dün gözaltına alınan 34 kişi bugün Çağlayan Adliyesi’ne getirildi. 34 kişinin savcıya ifade vermeye başladığı saatlerde Adliye’nin önünde dayanışma eylemi vardı. Halkevlerinin çağrısıyla bir araya gelen topluluk “4+4+4’ü durduracağız” pankartı ve “4+4+4 karanlıktır”, “Çocuk gelin, çocuk isçi istemiyoruz”, “Okullarımızı AKP’ye bırakmayacağız” dövizleriyle Adliye’ye getirilen eylemcilere destek verdi.

Burada bir konuşma yapan Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy AKP’nin 4+4+4 yasasını Meclis komisyonunda fiili şiddet kullanarak, Ankara’da toplanan kamu çalışanlarını, öğrencileri, velileri bombalarıyla dağıtarak yasalaştırdığını hatırlatarak AKP’nin 4+4+4 eğitim sisteminin karşısında tek bir itiraza dahi tahammülü olmadığını söyledi.

“Bu yasaya hayır demek, AKP’nin yaratmak istediği piyasacı-gerici-cinsiyetçi topluma hayır demektir. AKP karanlığına hayır demektir” diye konuşan Ersoy, yasanın daha uygulamaya geçmeden çöktüğünü, AKP’lilerin dahi bu ucube düzenlemeyi savunamadığını belirtti.

Daha sonra Adliye önündeki topluluk oturma eylemi yapmaya başladı ve “Arkadaşlarımızı alana kadar buradayız, onları alıp gideceğiz” açıklamaları yapıldı.

Gözaltındaki 34 kişiden 19'u savcılığa ifade verdikten sonra serbest bırakılırken 15 kişi de adlli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilenler de tahliye edildi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Otobüs köprüden uçtu: 5 ölü, 44 yaralı

SONRAKİ HABER

Metrobüs durağında çökme; onlarca yolcu çukura düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...