Mahkeme, Hatice Çelik’in katiline bütün indirimleri uyguladı

Eşi Hatice Çelik’i kasten öldürmekten ağır müebbet hapis cezasına çarptırılan Mehmet Çelik’in cezası tüm indirimler uygulanarak 15 yıla düşürüldü.

21 Haziran 2017 09:12
Paylaş

Hemşire Hatice Çelik’in, boşanmak istediği eşi Mehmet Çelik tarafından öldürülmesi davasında sona gelindi. Mehmet Çelik eşini kasten öldürmekten ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası’ alırken mahkeme heyeti bütün indirimleri uyguladı ve cezayı 15 yıla düşürdü.

Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesinde 13 yıldır hemşirelik yapan 1 çocuk annesi Hatice Çelik boşanmak istediği Mehmet Çelik tarafından 3. kat balkonundan bıçak tehdidi ile atılmıştı. 12 Nisan gecesi gerçekleşen olayın ardından Çelik, kaldırıldığı hastanede iki hafta yaşam mücadelesi verdikten sonra hayatını kaybetmişti. Olayın ardından tutuklanan Mehmet Çelik hakkında ‘Eşi kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası istemiyle İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmış, katilin Hatice Çelik’i bıçak tehdidi ile zorla balkondan attığı, ardından da olaya intihar süsü vermeye çalıştığı iddianamede yer almıştı. Bulgu ve tanıklara rağmen katil eş yargılama boyunca Hatice Çelik’i çok sevdiğini, Hatice’nin intihar ettiğini söylemeyi sürdürdü.

‘ORUÇLUYUM, ALLAH’IN ADALETİNE İNANIYORUM’

Bugün görülen karar duruşmasında son kez savunma yapan fail, “Bu mübarek Ramazan gününde oruçluyum. Önce Allah’ın adaletine sonra sizin adaletinize inanıyorum” demeyi ihmal etmedi.

‘AĞIR MÜEBBET’ İNDİRİMLERLE 15 YILA DÜŞTÜ

Kararını açıklayan mahkeme heyeti Hatice’nin katiline önce ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası’ verdi. Suçun olası kasıtla işlendiği gerekçesiyle ceza müebbet hapis cezasına çevrilirken, Hatice’nin, Mehmet Çelik’e küfür ettiği iddiası ile ceza 18 yıla düşürüldü. En sonunda da mahkemedeki ‘iyi hali’ öne sürülen katile 15 yıl ceza verildi.

SES, DURUŞMA ÖNCESİ ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTI

Hatice’nin meslektaşları, arkadaşları olan sağlık çalışanları da adliyedeydi. Duruşma öncesi Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Okmeydanı Hastanesi İşyeri Temsilcisi Fadime Kavak açıklama yaparak Hatice’nin şiddet dolu bir yaşama mahkum kalmamak istemesine karşı öldürüldüğünü söyledi. Katilin “Ben eşimi seviyordum” savunmasının çok tanıdık olduğunu ifade eden Kavak, “Sevgiyi ölüme, yaşamayı köleliğe, aileyi kadınların esaretine eşitleyen zihniyetin her bir kadın katilinin savunmasına nasıl sirayet ettiğini görüyoruz. Bugün onlarca kadın cinayetinde, onlarca kadına yönelik şiddet davasında duyduklarımızı yeniden duymak istemediğimiz için; yaşananları yeniden yaşamak istemediğimiz için; tek bir kadının şiddet görmesine, öldürülmesine, taciz edilmesine, tecavüze uğramasına izin vermeyeceğimizi söylemek için buradayız. Hatice’nin katilini de katiline olur verenleri, cesaret verenleri de tanıyoruz. Kadınlara yönelik her türden şiddeti meşru görenlerin, katilleri, tekmecileri beraat ettirenlerin, kadınlara nasıl giyineceğini, nasıl doğuracağını, nasıl kahkaha atacağını söyleyenlerin yarattığı eşitsizlik ve adaletsizlik ortamının hepimiz için, tüm kadınlara bir tehdit oluşturduğunu görüyoruz, biliyoruz. Artık tek bir kadın katilinin bile cesaretlendirilmesine, tek bir kadını bile kaybetmeye tahammülümüz yok. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Enis Berberoğlu: 33 yıllık gazeteciyim, adalet istiyorum

SONRAKİ HABER

Altan: Demokrasinin katline alkış tutmadığım için buradayım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...