Minibüste kadına saldırının görüntüleri ortaya çıktı

İstanbul Pendik'te bir minibüste Melisa Sağlam'a saldıran Ercan Kızılateş'in saldırı görüntüleri ortaya çıktı.

21 Haziran 2017 07:48
Paylaş

Pendik’te bir minibüste Melisa Sağlam adlı kadına şort giydiği için saldıran Ercan Kızılateş önce serbest bırakıldı ardından tepkiler üzerine hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Ancak saldırganın olayın ardından başka bir suçtan dolayı cezaevine konulduğu öğrenildi. 

Melisa Sağlam adlı kadına şort giydiği için Pendik’te bir minibüste saldıran ve sonrasında serbest bırakılan Ercan Kızılateş hakkında yeniden gözaltı kararı çıkarıldı. Ancak dün sabah gözaltı kararı verilen saldırganın daha önceden yakalama kararı olduğu öğrenildi. Emniyetten alınan bilgiye göre, hakkında yakalama kararı çıkarılan saldırganın, Sağlam’a uyguladığı şiddetten değil, vergi borcundan dolayı cezaevine gönderildiği belirtildi. 

Saldırının görüntülerini de BirGün yayınlarken, Ercan Kızılateş, gözaltındaki ifadesinde gerçekleştirdiği saldırıyı “Tahrik oldum” diye savunmuş, “Kadınların bu şekilde giyinmesi insanın nefsini tahrik ediyor” demişti. 

Yaşanan saldırıyı gazetemize yorumlayan Avukat Cevriye Aydın, “Görüntüleri izlediğimizde saldırganın bilinçli bir şekilde ayrımcılık ve nefret suçu izlediğini görüyoruz. Ancak bu tür saldırılar maalesef ülkemizde sıradanlaştı.” ifadelerini kullandı. Kadına yönelik suçlar da yasalarda açık maddelerin olduğunu ifade eden Aydın, “Ceza kanununun 122. maddesi bu tür saldırıları nefret suçu olarak tanımlıyor ve 1 yıldan 3’e yıla kadar hapis öngörüyor. Yine ceza kanunun insanlığa karşı suçlar bölümünde bu tür saldırılar ‘insanlık suçu’ olarak değerlendiriliyor. Ve bunun da cezası 8 yıldan az değil. Yargının bu saldırıları böyle değerlendirmesi gerekiyor. Eğer böyle bir değerlendirme olmazsa bu gibi suçların önü alınamayacak.” ifadelerini kullandı. 

‘BU ŞİDDETE MAALESEF TOLERANS GÖSTERİLİYOR’

AKP iktidarı boyunca kadına yönelik suçlarda hızlı bir artış olduğuna dikkat çeken Aydın, “Büyük bir artış var çünkü bu tür suçlara karşı maalesef tolerans gösteriliyor ve bir cezasızlık politikası yürütülüyor. Sonrasında halkın tepkisi üzerine bazı olaylar karşısında geri adım atıyorlar ancak bu cezasızlık politikasından yürümeye devam ediyorlar.” dedi. Saldırganın ilk ifadesinin ardından tutuklanması gerektiğini ifade eden Aydın, “Saldırganı ilk gözaltına alındığında sorgulayanlar, yukarıda bahsettiğim gibi bir değerlendirme yapsaydı, saldırgan serbest kalmazdı. Çünkü bu saldırıların amacı kadınları sokaklara çıkamaz hale getirmektir ve bu da bir insanlık suçudur. Bu olayın gerçekten takipçisi olunması lazım. Bu sokaklarda özgürce yaşamak isteyen herkesin ortaya tepkisini koyması gerekiyor.” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

HDP İstanbul il örgütünden Evrensel’e ziyaret

SONRAKİ HABER

Kadıköylü komşular tiyatrodan 'Mezun' oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...