21 Haziran 2017 07:48

HDP İstanbul il örgütünden Evrensel’e ziyaret

HDP İstanbul il örgütünün yeni yönetiminden bir heyet Evrensel'i ziyaret etti, siyasi tutuklulara kart gönderme eylemine katılım çağrısı yaptı.

Paylaş

HDP İstanbul il örgütünün yeni seçilen yönetiminden bir heyet Evrensel’i ziyaret etti. Yarın tutuklu gazeteciler, eş başkanlar, milletvekilleri ile tüm siyasi tutuklulara kart göndermek için İstanbul’un 39 ilçesinde saat 14.00’te postanelerde olacaklarını ifade eden heyet, eyleme katılım çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) geçtiğimiz hafta göreve gelen İstanbul İl Eş Başkanları Esengül Demir ve Cengiz Çiçek ile 2. Bölge Sözcüsü Cengiz Uzuner, Kadın Koordinasyonu’ndan Nazlı Andan ve Basın Komisyonu’ndan Özer Oymak’tan oluşan heyet, Genel Yayın Yönetmenimiz Fatih Polat ile görüştü. Heyet, kongre süreçlerine ve gözaltı operasyonlarına ilişkin bilgi verdi.

Yarın saat 14.00’te İstanbul’da 39 ilçede gerçekleştirecekleri kart gönderme eylemine ilişkin bilgi veren İl Eş Başkanı Cengiz Çiçek “39 ilçedeki postanelerden tutuklu gazetecilere, HDP eş genel başkanlarına, milletvekillerine, belediye başkanlarına, kadın tutuklulara kart göndereceğiz. Bunun için hazırladığımız 4 ayrı kart var. İstanbul’da merkezi kart gönderme eylemini Galatasaray Postanesi’nden yapacağız. CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’ya da kart göndereceğiz ve herkes için adalet talep edeceğiz” dedi.

Eylemlerine katılım çağrısı yapan İl Eş Başkanı Esengül Demir ise, “Bizim hazırladığımız kartlar dışında insanlar kendi kartları ve mektupları ile orada olabilirler. Buradan herkesi dayanışmaya ve kart gönderme eylemine katılmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

KPSS'ye giren memur adayları sonuçlara itiraz etti

SONRAKİ HABER

Minibüste kadına saldırının görüntüleri ortaya çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...