01 Nisan 2011 10:11

KESK: Yargı 'reformu' boşuna yapılmamış!

KESK, “yeni” anayasa mahkemesinin emek düşmanı kanunları onaylamasının şaşırtıcı olmadığını bildirdi.KESK’ten yapılan yazılı açıklamada, Anayasa Mahkemesi’nin 4-c’li istihdamın iptali için açılan davayı reddetmesi değerlendirilerek, “12 Eylül referandumu sonrası mahkemenin yeniden yapılandırılması

KESK: Yargı 'reformu' boşuna yapılmamış!
Paylaş

KESK, “yeni” anayasa mahkemesinin emek düşmanı kanunları onaylamasının şaşırtıcı olmadığını bildirdi.

KESK’ten yapılan yazılı açıklamada, Anayasa Mahkemesi’nin 4-c’li istihdamın iptali için açılan davayı reddetmesi değerlendirilerek, “12 Eylül referandumu sonrası mahkemenin yeniden yapılandırılması, AKP’nin yeni üyeleri atamasından sonra oluşan yeni yapısıyla ret kararını alması manidardır” denildi. Açıklamada, “yeni” anayasa mahkemesinin emek düşmanı kanunları onaylamasının bu yönüyle şaşırtıcı olmadığına vurgu yapıldı.  “Hükümetin 12 Eylül referandumu ile gerçekleştirdiği ‘Yargı Reformu’nun boşuna yapılmadığını tüm kamuoyu görmüştür” denilen açıklamada, geçmişte mahkemeyi “ana muhalefet mahkemesi” olarak nitelendiren hükümetin şimdi ise mahkemeyi noterlik kurumuna çevirdiği kaydedildi. Açıklamada, “Yeni anayasa mahkemesinin aldığı karar bizi şaşırtmadı, perşembenin gelişi çarşambadan zaten belliydi” denildi.

Açıklamada, anayasanın “Kamu hizmetlerinin yürütülmesinde süreklilik ve düzenlilik esastır” hükmüne rağmen 44 bin 4-c’liyi mağdur eden bir karar veren mahkemenin, gelecekte de hükümetin direktiflerine uygun kararlar vereceğine kanıt olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada, “AKP hükümetinin kamu istihdamında hayata geçirmeye çalıştığı esnek ve güvencesiz çalışma uygulamalarının gelişim seyri, kamu emekçilerinin önemli bir bölümünün önümüzdeki yıllarda 4-c benzeri statülerde çalıştırılmasının önünün bu kararla açıldığını göstermektedir” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

MEB önce kendi performansını gözden geçirsin

SONRAKİ HABER

Aydınlılar zamlara isyan etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...