21 Haziran 2017 07:29

Manisa'da asker zehirlenmeleri: 6 kişi tutuklandı

1 ayda 4 zehirlenmenin yaşandığı askeri birliklere yemek veren Rota Yemekçilik'in Genel Müdürü A.T. ve şirketin Manisa sorumlusu V.A.G. tutuklandı.

Paylaş

Manisa'da kışlada yüzlerce askerin zehirlenmesi sonrası gözaltına alınanlardan yemek şirketi çalışanı olan 25 kişi adliyeye sevk edildi. Öte yandan Rota Yemekçilik'in Genel Müdürü de Ankara'da gözaltına alındı.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada yemek şirketinin Manisa'daki 40 çalışanı gözaltına alındı. Bu şüphelilerden emniyetteki sorguları tamamlanan 25'i adliyeye sevk edildi.

6 ASKER DE GÖZALTINA ALINDI

Zehirlenme olayıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 1'i binbaşı, diğerleri subay ve astsubay rütbesinde olan 6 asker ile yemek şirketinin gıda alım müdürü gözaltına alındı. Şüpheliler, sorgulanmak üzerere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Subay ve astsubay rütbesindeki askerlerin Manisa 1'inci Piyade Tugay komutanlığında gıda denetleme bölümünde görevli olduğu belirtildi.

Gözaltında bulunan 6'sı asker toplam 22 kişinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi. Gözaltındaki askerlerin S.Ö., S.Ç., V.A., O.K.Y., A.Ö. ve A.K. olduğu bildirildi.

6 KİŞİ TUTUKLANDI

Bu arada mahkemeye çıkarılan 9 şüpheliden aralarında yemek şirketinin Genel Müdürü A.T. ve şirketin Manisa sorumlusu V.A.G. ile 4 aşçı tutuklandı. Biri gıda mühendisi ve 2'si aşçı 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Böylece gün içerisinde adliyeye sevk edilen 25 yemek şirketi çalışanından 16'sı savcılıkça, 3'ü ise çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış oldu.

Rota Yemekçilik'in yemek dağıttığı birlikte 1 ayda dört zehirlenme vakası yaşanmış, yüzlerce asker tedavi altında alınmıştı. (HABER MERKEZİ)

{{324262}}

{{323940}}

ÖNCEKİ HABER

Fazıl Say ve Viyana Oda Orkestrası'ndan Efes'te konser

SONRAKİ HABER

Ergenekon'da 19 eski komutanın davası, ana davadan ayrıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...