21 Haziran 2017 06:30

PETKİM’de gözaltına alınan sendikacılar serbest bırakıldı

Dün akşam saatlerinde PETKİM’in önünde direniş alanından gözaltına alınan sendika yöneticileri ve temsilciler serbest bırakıldı.

Paylaş

Dün akşam saatlerinde PETKİM’in önünde direniş alanından gözaltına alınan Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, Şube yöneticileri ve temsilciler gece saat 03.30 sıralarında serbest bırakıldı. 

Aliağa Devlet Hastanesindeki sağlık kontrollerinin ardından bırakılan sendikacı ve temsilciler, serbest kaldıktan sonra PETKİM’e geldi. 

Fabrikada bekleyen işçiler sendikacıları alkışlarla ve “Birlik mücadele zafer”, “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganları ile karşıladı. 

Dün 16.00’da işbaşı yapan vardiya sabah 08.00’e kadar çalıştı. İşçilerin fabrika içindeki bekleyişleri sürüyor.

13.00’TE GÖRÜŞME VAR

İşverenin talebi ile bugün saat 13.00’te görüşme yapılacak. Görüşme için Petrol-İş Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar’ın da İzmir’e geldiği belirtildi.

Sabah fabrika önünde görüştüğümüz Şube Başkanı Ahmet Oktay, bugünkü görüşmeye oturma şartlarının, PETKİM yönetimi tarafından dün verildiği açıklanan Baş Temsilciye 15, diğer üç temsilciye yönelik 30’ar günlük işyerinden uzaklaştırma cezalarının kaldırılması olduğunu vurguladı. Oktay, dün ve önceki gün yaşananların işverenin provokatif bir tutum içinde olduğunu gösterdiğini belirtti.(İzmir/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

Adalet Yürüyüşü'nde 7'nci gün: Madenci aileleri katıldı

SONRAKİ HABER

Kriket finalinde Pakistan'ı destekleyen 15 kişi tutuklandı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...