11 Temmuz 2012 03:08

Eğitim Bir Sen’den linç kampanyası

İstanbul Valiliğinin Tuzla’da eğitim veren Ord. Prof. Dr. Cahit Arf İlköğretim Okulunu imam hatibe dönüştürme kararını geri alması, bundan memnun olmayanları çileden çıkardı. Eğitim-Bir Sen, hedefe koyduğu Okul Müdürü Hasan Ateş hakkında adeta linç kampanyası başlattı.Geçtiğimiz günlerde  Tuz

Eğitim Bir Sen’den linç kampanyası
Paylaş
Ercan Karakaya / Çağrı Sarı Kahveci

Geçtiğimiz günlerde  Tuzla’daki Ord. Prof.Dr. Cahit Arf İlköğretim Okulunun imam hatip yapılması isteği velilerin direnişiyle karşılaşmış, gazetemizde konunun haber yapılmasının ardından uygulamadan vazgeçilmişti. Ancak bu karar Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Talat Yavuz ile sendika yöneticisi ve aynı zamanda Okul Müdür Yardımcısı Nebahat Türk’ü adeta çileden çıkardı. Okul Müdürü Hasan Ateş hakkında başlatılan linç kampanyası Türk’ün yaptığı tuhaf suç duyurusuyla zirveye çıktı. Türk, okul müdürünün kendisine hakaret ettiğini ve bunun sonucunda psikolojik travma yaşadığını iddia ederek suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusuna dayanak olarak da skandal bir rapor sundu.

Bu arada Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Talat Yavuz, Hasan Ateş hakkında hakaretlerle dolu bir yazıyı, köşe yazarlığı yaptığı İnternet sitelerinde yayınladı. Ateş’in mahkeme kararıyla tekzip yayınlatması, linç girişimini engellemeye yetmedi. İnternet siteleri bir skandala imza atarak henüz hazırlık soruşturmasındaki bir dosyanın belgelerini basarak masumiyet karinesini yok saydılar.

BİR GÖRÜŞTE TEŞHİS

Sitenin yayınladığı “rapor”da,  Nebahat Türk’e “anksiyete bozukluğu” teşhisi konması yeni bir skandalı da ortaya çıkardı.  Rapor talebiyle Tuzla Devlet Hastanesine giden Nebahat Türk’ün, “anksiyete” tanısıyla psikiyatri bölümüne sevk aldığı, ancak nedense, psikiyatri bölümü bile olmayan Gebze Özel Yüzyıl Hastanesi Nöroloji bölümüne gittiği belirlendi. Kendisini muayene eden Nörologun Türk’e bu kez “anksiyete bozukluğu” teşhisi koyarak 3 günlük rapor vermesi şaşkınlık yarattı.   

“Anksiyete bozukluğu” hastalığıyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Türkiye Psikiyatri Derneği Yöneticisi Doç. Dr. Burhanettin Kaya, “anksiyete” (kaygı) ve “anksiyete bozukluğunun” (kaygı bozukluğu)  çok farklı olduğunu belirtti. Kaya, “anksiyete”nin bir hastalık değil bir “durum” bir “his” olduğunu, kişilerin anlık anksiyete krizleri geçirebileceğini, ancak ciddi bir hastalık olan “anksiyete bozukluğu” tanısının konulabilmesi için öncelikle bu krizlerin kişinin yaşam kalitesini bozacak kadar uzun süre örneğin 6 aydır devam ediyor olması gerektiğini ifade etti. Kaya, Anksiyete bozukluğu tanısı konulan kişilerin huzursuz, genellikle sabırsız, çabuk heyecanlanan, korkan, her şeyin en kötüsünün olacağını düşünen kendilerini devamlı olarak diken üzerinde ve ağlamaya hazır hissettiklerini belirtti. Bir nöroloğun bu hastalığın tanısını koyup koyamayacağı sormamız üzerine Kaya, “Örneğin ben bir psikiyatristim. Tıp hekimiyim. Gelen hastanın epilepsi olduğunu (sara) anlayabilirim ancak ona bu raporu veremem. Kendisini nörolojiye sevk ederim. Bir nörolog da kendisine gelen hastanın “anksiyite bozukluğu” olduğunu bilse bile böyle rapor yazamaz, psikiyatra sevk etmesi gerekir. Tek bir muayeneyle ve tek bir olayla bu tanının konması mümkün değildir.” dedi. Kaya, anksiyete bozukluğu tanısı konan bir hastanın gözetim altında olması gerektiğini ve tedavisine devam etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Raporu veren Özel Gebze Yüzyıl Hastanesindeki görevli Nörolog ve hastane başhekimi ise tüm aramalarımıza karşın telefonlara çıkmadı.

Valiliğin, Cahit Arf’ın  imam hatip yapılmaması kararı sonrasında, İnternet sitelerinde Talat Yavuz imzasıyla yayınlanan, “Okul Dönüşümlerinde Provokasyon” başlıklı haberde; “Ateş’in velileri imza toplamak için kışkırttığı, gazetelere haberler yaptırttığı ve kendisinin dini inançlara saygısı olmayan bir  provokatör olduğu” ileri sürülüyordu.

Ateş yazı üzerine Tuzla Sulh Ceza Mahkemesinden “İçeriğin Yayından Çıkarılması ve Tekzip Metninin Yayınlanması Kararı” almıştı. Aynı zamanda Talat Yavuz hakkında suç duyurusunda bulunup; tazminat davası da açmıştı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bir babanın F Tipi isyanı

SONRAKİ HABER

AB’de ülkeler değil bankalar kurtarılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...