10 Temmuz 2012 15:30

Bir babanın F Tipi isyanı

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan Cemalettin Çınar’ın babası Ali Çınar, oğlunun cezaevinde kötü muamele gördüğünü belirterek, konuyu Meclis’e taşıması için İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’e başvurdu. Ali Çınar, mektubunda, “Evladım hapiste dilek&cced

Bir babanın F Tipi isyanı
Paylaş

URFA’YI HATIRLATTI

İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, baba Ali Çınar’ın oğlu Cemalettin Çınar için gündeme getirdiği iddiaları Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e sordu. Tüzel soru önergesinde, tutuklu ve hükümlülerin ceza infaz kurumlarında insan onuruna yakışır bir biçimde barındırılmaları gerektiğini hatırlattı. Beslenme, tedavi, eğitim, haber alma, yakınları ile iletişim hakkı, yayınlardan yararlanma hakkının temel haklar arasında yer aldığını belirten Tüzel, “Ancak, ülkemiz cezaevlerinde kapasitesinin çok üstünde tutuklu ve hükümlü bulundurulması ve uygulanmakta olan yerleşik gayri insani ceza infaz sistemi ile kimi görevlilerin hukuk dışı keyfiyet içeren kötü yönetimleri nedeniyle çeşitli sorunlar yaşanmaktadır. Bu sorunların müdahale edilmediğinde ağır kayıplara yol açtığı en son Urfa cezaevinde yaşanmıştır. Son dönemde cezaevlerindeki gayri insani koşullar ve insan onurunu zedeleyen kötü muamelelere yönelik şikayetler artmaktadır” dedi.

‘İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI MI?​’

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne yönelik şikayetlere dikkat çeken Tüzel, Ergin’e “görevlilerden ve yönetiminden Bakanlığınıza bağlı birimlere ulaşan şikayet var mıdır, varsa bu cezaevine yönelik ne tür tedbirler alınmıştır?​” diye sordu. Cezaevinde Çınar’a yollanan ayakkabıların cezaevinde teslim edilirken yıpratılması nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusu neticesinde ilgili görevliler hakkında dava açıldığını aktaran Tüzel, bu görevliler hakkında Adalet Bakanlığı’nca idari soruşturma başlatıp başlatılmadığını sordu. Tüzel, iddialar doğrultusunda sözkonusu cezaevinde inceleme yapılıp yapılmadığı konusunda da bilgi istedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Samsun’da sel mağduriyeti sürüyor

SONRAKİ HABER

Eğitim Bir Sen’den linç kampanyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa